Το βίντεο που σοκάρει τη Βρετανία εδώ και μερικές ώρες: Αστυνομικοί χτυπούν με μανία ψυχικά άρρωστο άνδρα

Ισχυρίζονται ότι τους επιτέθηκε και βρίσκονταν σε άμυνα 

Μια ομάδα αστυνομικών στην Βρετανία έπρεπε να απολογηθεί για τις σοκαριστικές σκηνές που καταγράφονται σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο οι αστυνομικοί της ομάδας φαίνονται να χτυπούν με μανία στο κεφάλι , ψυχικά άρρωστο άντρα. Υπερασπιζόμενοι τον εαυτό τους οι αστυνομικοί μετά το σάλο που προκλήθηκε είπαν ότι ο άνθρωπος που χτυπάνε κατ' εξακολούθηση πρώτα τους επιτέθηκε.

Όπως ανέφερε η βρετανική αστυνομία, ο άνδρας επιτέθηκε σε έναν γιατρό κατά την διάρκεια εξέτασης και κλήθηκαν να τον συλλάβουν. Μόλις μετέβησαν στο σημείο ο άνδρας τους επιτέθηκε με μαγκούρες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των αστυνομικών, αναφέρει η Daily Mail 

Παρά τους ισχυρισμούς τους, το βίντεο δείχνει δύο από τους αστυνομικούς να κρατούν τα χέρια του ασθενή την ώρα που ένας άλλος τον χτυπάει με δύναμη στο κεφάλι. Ο άνδρας μοιάζει απροστάτευτος. Ένας από τους αστυνομικούς γρήγορα κλείνει την πόρτα και αφήνει εκτός του δωματίου την κάμερα με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει πώς συνεχίστηκε το περιστατικό. 

Το επεισόδιο φέρεται να συνέβη στις 25 Φεβρουαρίου και πλέον έχει σταλεί στις αρμόδιες αρχές για να ερευνήσουν την συμπεριφορά των αστυνομικών και κατά πόσον αντέδρασαν υπερβολικά βίαια εναντίον του ασθενή.   

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ