16χρονος βίασε και σκότωσε 6χρονη στη Σκωτία - Ο δικαστής αποφάσισε να δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του (φώτο)

Ο δικαστής δήλωσε: "Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία υπόθεση των τελευταίων ετών που να μου προκάλεσε τέτοιο αποτροπιασμό

Ένα αποτρόπαιο έκγλημα που συγκλόνισε την Σκωτία έχει ως δράστη έναν 16χρονο. Ο έφηβος που βίασε και σκότωσε τη μικρή Alesha MacPhail ονομάζεται Aaron Campbell.

Ο νεαρός δολοφόνος προφυλακίστηκε για την άγρια δολοφονία του 6χρονου κοριτσιού. Την σκότωσε αφού πρώτα την βίασε και την χτύπησε στο κρεββάτι της , κατά την διάρκεια των διακοπών της στο σπίτι των παππούδων της στο νησί Μπιουτ της Σκωτίας.

Ο Κάμπελ κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία την Πέμπτη και τον επόμενο μήνα αναμένεται να καταδικαστεί για το άγριο έγκλημα που όπως πιστεύεται εμπνεύστηκε από τον ήρωα ταινιών τρόμου Slender Man.

 Εχθές Παρασκεύη ο δικαστής Lord Matthews συμφώνησε ότι το όνομα και η φωτογραφία του Campbell  μπορούν να δοθούν  στη δημοσιότητα για πρώτη φορά μετά από έκκληση των οργανώσεων των μέσων ενημέρωσης  να άρει την ανωνυμία του.

Ο δικαστής δήλωσε: "Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία υπόθεση των τελευταίων ετών που να μου προκάλεσε τέτοιο αποτροπιασμό. Σκοπεύω να εγκρίνω την αίτηση των ΜΜΕ . Ο τύπος μπρορεί να δημοσιεύσει το όνομα και τις φωτογραφίες του".

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ο δικαστής  Lord Matthews είπε ότι ο Κάμπελ έχει διαπράξει ένα από τα πιο άγρια και σατανικά εγκλήματα , τα οποία κλήθηκε να κρίνει το δικαστήριο στη διάρκεια της λειτουργίας του.

Ο δικαστής πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να μην έχει ιδέα για το κίνητρο της δολοφονίας την οποία ο εισαγγελέας Iain McSporran QC χαρακτήρισε ως "κτηνώδη".

Στις 2 Ιουλίου, το περασμένο καλοκαίρι ο Κάμπελ πήγε στο δωμάτιο της Alesha ενώ εκείνη κοιμόταν. Την βίασε, την χτύπησε άγρια προκαλώντας της μεγάλες σωματικές βλάβες , την σκότωσε και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της στο δάσος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Campbell  έδωσε μεγάλο αγώνα να αποδώσει την ευθύνη στην φίλη του πατέρα της Alesha, η οποία αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το ανατριχιαστικό έγκλημα.

Μετά από τρίωρη συνεδρίαση οι ένορκοι στο High Court της Γλασκώβης, έκριναν  τον Campbell ομόφωνα ένοχο. Η οικογένεια της μικρής Alesha δήλωσε: "Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν θα ξαναδούμε ποτέ τον άγγελο μας. Ελπίζουμε το αγόρι που έκανε αυτό το κακό στην οικογένεια μας να μείνει στη φυλακή για πολύ καιρό".

Ο Campbell, έχει ενημερωθεί από το δικαστήριο ότι μπορεί να μην ξαναβγεί ποτέ από τη φυλακή και η οριστική απόφαση της καταδίκης του θα ανακοινωθεί στις 21 Μαρτίου,αναφέρει η standard.co

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ