«Έφυγε» ο Τζον Μακέιν - Ήταν αντίπαλος του Ομπάμα στις εκλογές του 2008

Τι δήλωσε για εκείνον ο Ομπάμα.

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, άλλοτε πιλότος μαχητικού κι αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ, υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο το 2008, μια συχνά αντισυμβατική μορφή της αμερικανικής πολιτικής κονίστρας, απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 81 ετών, εξαιτίας καρκίνου στον εγκέφαλο.

Το πολιτικό γραφείο του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή γνωστοποίησε το βράδυ του Σαββάτου ότι απεβίωσε το απόγευμα, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Σίντι και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

«Μέχρι τον θάνατό του, υπηρέτησε πιστά τις ΗΠΑ επί εξήντα χρόνια», ανέφερε το γραφείο του στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Ο Μακέιν υποβαλλόταν από τον Ιούλιο του 2017 σε θεραπεία για γλοιοβλάστωμα, μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου με ισχνές πιθανότητες επιβίωσης. Η οικογένειά του ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποφάσισε να διακόψει την θεραπεία του, καθώς ο καρκίνος κάλπαζε. Πέθανε μία ημέρα μετά.

Αμέσως άρχισαν να συρρέουν συλλυπητήρια μηνύματα για τον Μακέιν, εμβληματική μορφή των ρεπουμπλικάνων, μέλος της γερουσίας για πάνω από τρεις δεκαετίες, που μπορεί να συγκρούστηκε με πολλούς και να δυσαρέστησε άλλους τόσους, συμπεριλαμβανομένων συχνά μελών της δικής του πολιτικής οικογένειας, αλλά χωρίς κανείς ποτέ να διανοηθεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του.

«Ο Τζον και εγώ ανήκαμε σε διαφορετικές γενιές, προερχόμαστε από τελείως διαφορετικά υπόβαθρα, κι αναμετρηθήκαμε στο υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τον κέρδισε στις προεδρικές εκλογές του 2008. «Όμως μοιραζόμασταν, παρ' όλες τις διαφορές μας, την πίστη σε κάτι υψηλότερο: τα ιδεώδη για τα οποία γενεές Αμερικανών και μεταναστών έδωσαν αγώνες, έδωσαν μάχες, θυσιάστηκαν», συμπλήρωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ