Πέθανε ο Σπύρος Μερκούρης - Ο πολυαγαπημένος αδελφός της Μελίνας «έσβησε» στα 88

Είχε πλούσια πολιτική και καλλιτεχνική δράση.

Ο Σπύρος Μερκούρης, αδελφός της Μελίνας, «έφυγε» από τη ζωή, σήμερα (24/08), σε ηλικία 88 ετών.

Η υγεία του ήταν κλονισμένη και τον τελευταίο καιρό η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα, στο νοσοκομείο Νίμιτς.

Ο Σπύρος Μερκούρης γεννήθηκε το 1930 κι ήταν εγγονός του Σπυρίδωνα Μερκούρα -επί πολλά χρόνια δημάρχου Αθηναίων. Γονείς του ήταν ο υπουργός Σταμάτης Μερκούρης κι η Ειρήνη Λάππα.

Υπήρξε μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΚ, μέλος της Δημοκρατικής Άμυνας στη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Οργάνωσε περιοδεία της αδελφής του Μελίνας Μερκούρη σε 14 χώρες της Ευρώπης κατά την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα (Μάρτης -Απρίλης 1968). Χρημάτισε Σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού (1981-1989), συντονιστής της πρώτης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης (Αθήνα 1975), μέλος της Επιτροπής των Συντονιστών του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Δικτύου για τις πόλεις της Ευρώπης.

Επίσης, συμμετείχε στην παραγωγή των ταινιών «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Ποτέ την Κυριακή» (σκηνοθεσία του γαμπρού του Ζυλ Ντασέν) κ.ά..

Γύρισε τις τηλεοπτικές ταινίες «Οι ποιητές τραγουδούν την Ελλάδα», «Ταξιδεύοντας στον μύθο και στον χρόνο», «Η πολιτιστική κληρονομιά του Ωνάση» και σειρά φιλμ για το Βυζάντιο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ