Γιατί ο ουρανός έχει μπλε χρώμα; Πώς μετράμε τη δύναμη του ανέμου; Τέχνη παντός καιρού κάθε Σαββατοκύριακο στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μία διαδραστική έκθεση και μάλιστα στον κατάλληλο χώρο, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, μελετάει τα φαινόμενα του ουρανού παρέα με εμάς, αποκωδικοποιεί τα μυστικά του, αλλά και δημιουργεί άλλα τόσα.

Όσοι παρατηρούν συχνά τον ουρανό κάτω από διαφορετικές καιρικές συνθήκες, γνωρίζουν πολύ καλά την ομορφιά και το μυστήριο που κρύβουν τα καιρικά φαινόμενα.



Μία διαδραστική έκθεση και μάλιστα στον κατάλληλο χώρο, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, μελετάει τα φαινόμενα του ουρανού παρέα με εμάς, αποκωδικοποιεί τα μυστικά του, αλλά και δημιουργεί άλλα τόσα. Μπορούμε να φτιάξουμε βροχή σε ένα δωμάτιο; Γιατί ο ουρανός έχει μπλε χρώμα; Πώς μετράμε τη δύναμη του ανέμου;



Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται στη διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας «Επιστήμη… παντός καιρού!» που ξεκινάει αυτόν τον Οκτώβρη και θα μπορούμε να την επισκεπτόμαστε κάθε Σάββατο και Κυριακή, αλλά και να παρακολουθούμε τα ανάλογα εργαστήρια που έχουν ετοιμαστεί με επιδείξεις πειραμάτων και κατασκευές ανεμόπτερων μεταξύ άλλων, όπως γράφει το tospirto.net.

Για να πάρετε μία γεύση του προγράμματος της έκθεσης:
13:30 - 14:10 Επίδειξη Πειραμάτων: «Περί ανέμων και υδάτων… »
(προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)
15:30 - 17:00 Διαδραστικό Εργαστήρι: «Μελετώντας τους ανέμους»
(προτείνεται για παιδιά άνω των 7 ετών)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ