Λύρειο Ίδρυμα: Έγινε στάχτη το σπίτι που έμεναν 65 ορφανά παιδιά στο Μάτι (Φωτό)

Ποιες είναι οι ανάγκες των παιδιών.

Το Λύρειο Ίδρυμα που ήταν το σπίτι 65 ορφανών παιδιών, καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Υπάρχει ανάγκη, πέρα από οικονομική στήριξη ώστε να ξαναχτιστεί το σπίτι των παιδιών, και σε παπούτσια.

Όπως αναφέρεται από το Ίδρυμα: «Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα που βρίσκεται στο Νέο Βουτζά κάηκε και χρειάζεται τη στήριξή σας. Πρόκειται για ένα ορφανοτροφείο που μεγαλώνει 65 παιδάκια τα οποία αυτή τη στιγμή είναι ασφαλή σε ιδιωτικά καταλύματα. Το σχολείο, κάποιες κατοικίες και οι χώροι προμηθειών έχουν καταστραφεί. Τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε τι ανάγκη υπάρχει σε προμήθειες. Μέχρι τότε κάνουμε έκκληση για οικονομική βοήθεια».

Η ιστορία του ιδρύματος

Το Λύρειο Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1967 από μοναχές και χάρη στη δωρεά του καπετάνιου του Εμπορικού Ναυτικού Ναυτικού, Μάρκου Λύρα.

Τη δεκαετία του '70 μετεγκαταστάθηκε στη σημερινή του θέση, δηλαδή στον Νέο Βουτζά σε έκταση που παραχωρήθηκε από την Ιερά Μονή Πεντέλης και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το ίδρυμα διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο,  συγκροτούμενο από τον εκάστοτε Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κι ελέγχεται από τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Λύρειο Ίδρυμα είχε ξανακαεί ολοσχερώς τον Ιούλιο του 1995, ενώ δέκα χρόνια αργότερα, πυρκαγιά προκάλεσε μερικές υλικές ζημιές.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

(Φωτό: irafina.gr)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ