Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Good news: Η παραλία της Θεσσαλονίκης αποκτά 9 μέτρων γλυπτό του Βαρώτσου - Μέσα σε δεξαμενή με νερό

Νέα καλλιτεχνική προσθήκη στην πόλη.

Το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ενέκρινε τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την κατασκευή και τοποθέτηση του γλυπτού ύψους 9 μέτρων του Κώστα Βαρώτσου, «Φιλία - Amicizia», το οποίο είναι δωρεά του Σταύρου Ανδρεάδη.

Το γλυπτό θα τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα μπροστά από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», εκεί όπου παλαιότερα βρισκόταν το «Φεγγαράκι στην Ακτή», σε θέση εγκεκριμένη από τον συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης.

Ο αρχιτέκτονας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την αντίθεσή του στην τοποθέτηση του γλυπτού λέγοντας: «Οποιοδήποτε νέο στοιχείο οφείλει να σεβαστεί και να ενταχθεί στο περιβάλλον και να προσθέτει πως το εργοτάξιο που θα στηθεί για τους επόμενους μήνες θα προκαλέσει "αναστάτωση" στο χώρο».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, υποστήριξε: «Συνάδει το έργο με τη Νέα Παραλία και θα είναι σε αρμονία με το άλλο εικαστικό έργο "Φεγγαράκι στην Ακτή" που θα τοποθετηθεί στο θαλάσσιο μέτωπο».

Επισημαίνεται ότι, με βάση τη συμφωνία, οι απαραίτητες κατασκευές και διαμορφώσεις για την πλήρη κατασκευή και τοποθέτηση επιτόπου του γλυπτού βαρύνουν το δωρητή, ο οποίος δεσμεύεται ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών της Νέας Παραλίας. Επιπλέον, προβλέπεται ότι ο ίδιος θα προβεί σε αποκατάσταση του χώρου και σε επιδιόρθωση ενδεχόμενων βλαβών κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ