Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ρύθμιση των 12 δόσεων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Ποιοι μπαίνουν απευθείας δίχως εγγυήσεις

Διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι η συγκεκριμένη υποχρέωση αναστάλλεται για δυο ακόμη χρόνια.

Φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, οι οποίοι χρωστούν στην εφορία ποσά που υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ, μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων δίχως να είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν πιστοποίηση από εκτιμητή.

Επίσης, δεν χρειάζονται εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες για το ύψος της οφειλής.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι απαραίτητα:

  • η αναλυτική δήλωση όλων των εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και τυχόν οφειλών προς τρίτα πρόσωπα,
  • η διαπίστωση ότι έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας πενταετίας και
  • αν οι συνολικές βασικές οφειλές υπερβαίνουν το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, η προσκόμιση στοιχείων από τα οποία προκύπτει η πρόσκαιρη οικονομική αδυναμία και η δυνατότητα τήρησης των όρων της ρύθμισης, με υπογραφή για τον έλεγχο και την πιστοποίηση αυτών από ανεξάρτητο εκτιμητή. Για συνολικές βασικές οφειλές που υπερβαίνουν το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, πέραν της τήρησης των οριζόμενων στο προηγούμενο εδάφιο προϋποθέσεων απαιτείται η πρόσθετη παροχή εγγύησης ή διασφάλισης ή εμπράγματης ασφάλειας για το σύνολο αυτών. Ανεξάρτητος εκτιμητής θα προσδιορίσει την αξία της προσφερόμενης διασφάλισης.
  • η αναστολή καταλαμβάνει και τις ήδη χορηγηθείσες ρυθμίσεις. Όπως σημειώνει η Deal News, εγγυήσεις, διασφαλίσεις ή εμπράγματες ασφάλειες που τυχόν έχουν παρασχεθεί κατ' εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων εξακολουθούν να ισχύουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ