Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Να πως γνωρίζει το Facebook τα πάντα για εμάς: Κατέβασε το αρχείο για να ξέρεις!

Το Facebook κρατάει αρχείο για κάθε αλληλεπίδραση που είχατε με το κοινωνικό δίκτυο από τότε που μπήκατε για πρώτη φορά. Το ξέρατε;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι γνωρίζει αλήθεια το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για εμάς;

To Facebook έχει αποθηκευμένη κάθε φορά που έχετε συνδεθεί, διαφημίσεις που έχετε κάνει κλικ, συμβάντα στα οποία έχετε προσκληθεί, λίστα με τα άτομα που ακολουθείτε, φίλους, τη γενέτειρά σας, κάθε μήνυμα που έχετε στείλει ή λάβει, κάθε ενημέρωση κατάστασης και πολλά άλλα.

 

Αυτά είναι επίσης τα δεδομένα που μπορεί να χρησιμοποιήσει το Facebook για να μάθει περισσότερα για εσάς, ή να το κάνουν άλλοι όταν αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δεδομένα σας, όπως μαθαίνουμε από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica που που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να δείτε όλα όσα γνωρίζει το Facebook για εσάς και πώς να κατεβάσετε το δικό σας αρχείο αυτών των πληροφοριών. 

Μάλιστα, αν είστε σε αυτούς που σκοπεύουν να το εγκαταλείψουν, μπορείτε να πάρετε μερικές από αυτές τις μνήμες μαζί σας.

  • Πηγαίνετε στην διεύθυνση facebook.com/settings
  • Πατήστε το «Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook».
  • Στη συνέχεια πατήστε «Λήψη αρχείου»
  • Για ευνόητους λόγους θα σας ζητηθεί ο κωδικός σας για να συνεχίσετε τη διαδικασία
  • Θα πάρει αρκετή ώρα και το Facebook θα σας ενημερώσει όταν το αρχείο είναι έτοιμο και μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή συμπιεσμένου φακέλου.

 

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό το αρχείο, όπως αναφέρει το in.gr, γιατί περιλαμβάνει πράγματα που πιθανώς να θέλετε να κρατήσετε προσωπικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ