Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

30 χρόνια φυλακή ζητούν οι Αρχές για την πρώην πρόεδρο της Ν. Κορέας - 20 στην κολλητή της φίλη "εισπράκτορα" για τις μίζες

Η αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς στοίχισε την εξουσία στην Παρκ Γκέουν-χιε.

Οι εισαγγελικές Αρχές της Νοτίου Κορέας πρότειναν ποινή κάθειρξης 30 ετών για το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην καθαίρεσή της πρώην προέδρου της χώρας Παρκ Γκέουν-χι.

Η κα. Παρκ, πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Σεούλ, αποπέμφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο τον περσινό Μάρτιο. Κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας. Η ίδια αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον της.

Εάν κριθεί ένοχη θα γίνει η τρίτη πρόεδρος στην ιστορία της Νοτίου Κορέας που καταδικάζεται για αδικήματα.

Οι προηγούμενοι δύο ήταν πρώην στρατιωτικοί που είχαν ανάμειξη στο πραξικόπημα του 1979 και στη σφαγή αντιχουντικών διαδηλωτών το επόμενο έτος. Κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο είναι η στενή φίλη και συμβουλάτορας της πρώην προέδρου, Τσόι Σουν-σιλ, η οποία πριν δύο εβδομάδες καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά και εμπλοκή σε κρατικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η κα. Τσόι λειτουργούσε ως μεσολαβητής για τη συλλογή «δωρεών» από μεγάλες επιχειρήσεις προς όφελος της τότε προέδρου. Είχε επίσης γνώση κρατικών εγγράφων μολονότι δεν κατείχε κανένα αξίωμα.

Η Τσόι Σουν-σιλ είναι η κόρη ενός μυστηριώδους θρησκευτικού ηγέτη. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, επί δεκαετίες ήταν στενή φίλη της κα. Παρκ, σε τέτοιο σημείο που τα νοτιοκορεατικά μέσα την είχαν χαρακτηρίσει «Ραπούτινα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ