Πεντανόστιμες γλυκοπατάτες γεμιστές με σολομό από τον καταπληκτικό μας Άκη Πετρετζίκη

Ένα ιδιαίτερο πιάτο για το τραπέζι σας, ιδανικό αν θέλετε να εντυπωσιάσετε!

Συστατικά
2 γλυκοπατάτες
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
ξύσμα από 1 λάιμ
χυμό από 1 λάιμ
½ ματσάκι άνηθο
1-2 κ.σ. μέλι
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. καπνιστό σολομό
Για το σερβίρισμα

ρόκα
φέτες λάιμ
άνηθο
πιπέρι
ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις γλυκοπατάτες στη μέση οριζόντια.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε με ένα κουτάλι λίγη από τη σάρκα της κάθε γλυκοπατάτας και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ, άνηθο, μέλι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τη γέμιση στις γλυκοπατάτες και προσθέτουμε από πάνω τυρί κρέμα και σολομό.
Μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής, πάνω σε σαλάτα ρόκας, προσθέτουμε φέτες λάιμ, άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ