Ζάκρος στην Κρήτη : Ένα χωρίο ανατολικά της Εδέμ : Ο ύμνος για την ανατολική Κρήτη από τη " Le Monde" (ΦΩΤΟ)

Οι υπέροχες παραλίες, τα αρχαιλογικά μνημεία, τα αξιοθέατα και η μνημειώδης κρητική φιλοξενία σε ένα άρθρο που αποθεώνει την Κρήτη

Από ότι φαίνεται η hot τάση για το 2018, έχει ένα όνομα: "Ελλάδα". Τα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο, που υμνούν τις ομορφιές των ελληνικών προορισμών, παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Αυτή τη φορά ο ύμνος είναι για την Κρήτη και το χωριό Ζάκρος και γράφτηκε στη γαλλική "Le Monde". Η συντάκτης Martine Jacott χαρακτηρίζει το χωριό της ανατολικής Κρήτης "έναν επίγειο παράδεισο" ανατολικά της Εδέμ.

Στο εκτενές άρθρο περιγράφει τις συνήθειες και την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού που είναι στην πλειοψηφία τους άντρες, όπως αναφέρει.

Στη συνέχεια περιγράφει τα μονοπάτια του χωριού που προσφέρονται για πεζοπορία, τα αξιοθέατα στα οποία περιλαμβάνονται τα τα ερείπια της αρχαίας Μινωικής πόλης,  το παλάτι της Ζάκρου, το «Φαράγγι των νεκρών» και η Ιερά Μονή Τοπλού.

Φυσικά από το άρθρο δεν λείπει ο ύμνος στις ονειρικές παραλίες που βρίσκονται κοντά στο χωριό.

Η συντάκτης κάνει λόγο για την μνημειώδη κρητική φιλοξενία και την ευγένεια των κατοίκων καθώς και για την υπέροχη κρητική διατροφή.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο MadeinGreeceNews στις 16/1/2018