Mουσείο - διαμάντι κοσμεί τη Λισαβόνα: Mε κύματα & υδάτινους αντικατοπτρισμούς εντυπωσιάζει όλο τον πλανήτη (Φωτό & Βίντεο)

Ένα νέο Μουσείο Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογίας άνοιξε τις πύλες του αυτή τη χρονιά στην περιοχή Belém της Λισαβόνας.

Φιλοξενεί τις σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες ντόπιων και διεθνών καλλιτεχνών, αποτελώντας έναν νέο τόπο συνάντησης για τους ντόπιους.

Το συγκλονιστκό μουσείο φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου AL_A της Βρετανίδας Amanda Levete, το κτίριο καταλαμβάνει έκταση 38.000 τ.μ. στις όχθες του ποταμού Τάγου και πηγή έμπνευσης του αποτελούν οι κυματισμοί του νερού στο οποίο καθρεφτίζεται.

Τα 15.000 τρισδιάστατα λευκά κεραμικά πλακίδια που το καλύπτουν αντανακλούν στο εσωτερικό το φως, καθώς αυτό αλλάζει μέσα στην ημέρα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως ο όγκος του, για να μην ξεπερνά σε ύψος τα γειτονικά κτίρια, οι τέσσερις εκθεσιακοί χώροι του αναπτύσσονται στο υπόγειο. Η κυματιστή οροφή του προσφέρεται για βόλτες με όμορφη θέα στην πόλη και στο ποτάμι, ενώ μια πεζογέφυρα συνδέει με τον παρακείμενο δρόμο.

Φωτό & περισσότερα infos: www.maat.pt

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ