11 συμβουλές των εξπέρ για να μπείτε και να βγείτε υγιείς από το αεροπλάνο (ΦΩΤΟ)

11 ειδικοί συνιστούν

Όλοι αγαπάμε τα αεροπορικά ταξίδια. Είναι άνετα , ασφαλή και κυρίως γρήγορα. Κάθε φορά που μπαίνουμε στο αεροπλάνο μας υποδέχονται με ένα ζεστό χαμόγελο οι αεροσυνοδοί. Παράλληλα μας δίνουν συμβουλές για την ασφάλεια μας. Είναι πάντα πρόθυμες να μας εξυπηρετήσουν . Ωστόσο, σε αυτό το άνετο και ωραίο περιβάλλον υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε από ότι σε οποιοδήποτε άλλο. Δείτε παρακάτω 11 συμβουλές από ειδικούς για το πως να παραμείνετε υγιείς μέσα στο αεροπλάνο, όπως τις δημοσίευσε το brightside

11. Αποφύγετε να ταξιδεύετε με σπασμένα άκρα

 

Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, όπου η πίεση του αέρα είναι πολύ πιο χαμηλή. Η πίεση που υπάρχει μέσα στην καμπίνα μπορεί να κάνει τα πόδια και να χέρια σας να πρηστούν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη. Συμβουλή: Αν πρέπει οπωσδήποτε να ταξιδέψετε, ζητήστε από τον γιατρό σας να σας βάλει μεγαλύτερο γύψο.

10. Αποφύγετε τα βακτήρια στα μαξιλάρια και τις κουβέρτες

Αυτές οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, οπότε είναι γεμάτα με βακτήρια και μικρόβια. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι κάποιες αεροπορικές πακέταραν τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια χωρίς να τα καθαρίζουν ή να τα καθαρίζουν κάθε 30 ή 50 μέρες. Συμβουλή: Να έχετε τις δικές σας κουβέρτες και μαξιλάρια.

9. Μην αγγίζετε την μύτη, τα μάτια και το στόμα σας

Προσπαθήστε να μην αγγίζετε αυτές τις περιοχές του προσώπου σας από τις οποίες μπορούν εύκολα να εισχωρήσουν στον οργανισμό σας διάφοροι μικροοργανισμοί.

Συμβουλή: Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε, να έχετε πάντα μαζί σας ένα αντισηπτικό.

8. Μειώστε τις πιθανότητες σας να κολλήσετε γρίπη από τους δίσκους και τους βραχίονες των καθισμάτων

 

Κανονικά τα αεροπλάνα καθαρίζονται κάθε 30 μέρες, οπότε δεν μπορείτε να γνωρίζετε πότε καθαρίστηκε το αεροπλάνο που έχετε επιβιβαστεί. Αν ο προηγούμενος επιβάτης είχε γρίπη, έχετε πολλές πιθανότητες να κολλήσετε και εσείς. Συμβουλή: Να έχετε πάντα μαζί σας αντιβακτηριακά μαντιλάκια και να σκουπίζετε τις επιφάνειες που ακουμπάτε.

7. Μείνετε μακριά από τον καφέ και το αλκοόλ για να αποφύγετε το τζετ λαγκ και τον ερεθισμό της ουροδόχου κύστης

Αποφύγετε τον καφέ και το αλκοόλ 12 ώρες πριν από την πτήση και κατά την διάρκεια. Αυτά τα ροφήματα μπορούν να κάνουν το τζετ λαγκ σας ακόμα χειρότερο όταν αποβιβαστείτε, αφού προκαλούν αφυδάτωση. Συμβουλή: Προτιμήστε το ντεκαφεϊνέ τσάι, τους χυμούς και το νερό.

6. Μείνετε ενυδατωμένοι για να αποφύγετε τις λοιμώξεις

 

 

Ο αέρας είναι περίπου 55% πιο ξηρός μέσα στο αεροπλάνο από ότι στο εσωτερικό ενός σπιτιού. Οι προστατευτικές σας μεμβράνες μπορεί να ξεραθούν τελείως. Συμβουλή: Να πίνετε νερό πριν και κατά την διάρκεια της πτήσης. Αποφύγετε τα φαγητά με πολλά λιπαρά.

5. Κρατήστε τα μικρόβια μακριά από το σώμα σας

Όπως αναφέρεται και παραπάνω, οι επιφάνειες των αεροπλάνων είναι γεμάτες μικρόβια και βακτήρια που μπορούν να μας προκαλέσουν πολλές ασθένειες. Συμβουλή: Αν ταξιδεύετε συχνά με το αεροπλάνο, προσπαθήστε να παίρνετε πολύ βιταμίνη C, καθώς βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.Συμβουλή: Αν ταξιδεύετε συχνά με το αεροπλάνο, προσπαθήστε να παίρνετε πολύ βιταμίνη C, καθώς βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

4. Φορέστε χειρουργική μάσκα αν έχετε αδύναμο ανοσοποιητικό 

Αν έχετε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα μπορείτε να αρρωστήσετε ακόμα και σε μικρής διάρκειας πτήσεις. Με μια χειρουργική μάσκα μπορείτε να προστατευτείτε εσείς και να προστατεύσετε και τους άλλους. Συμβουλή: Καθαρίστε τα χέρια σας με αντισηπτικό και μετά φορέστε την μάσκα. Όταν την βγάλετε, αποφύγετε να αγγίξετε το μπροστινό μέρος, καθώς θα έχει πολλά μικρόβια. 3. Αλλάξτε το πρόγραμμα ύπνου σας

3. Αλλάξτε το πρόγραμμα ύπνου σας

 

 

Αν ταξιδεύετε σε ένα μέρος με άλλη ζώνη ώρας, θα ήταν καλό να αλλάξετε το πρόγραμμα του ύπνου σας και τις ώρες που τρώτε. Συμβουλή: Ρυθμίστε το ρολόι σας στην ώρα του μέρους που πηγαίνετε μια-δυο μέρες πριν ταξιδέψετε.

2. Αποφύγετε την κακή κυκλοφορία αίματος

 

Το να είστε καθιστοί σε μια θέση για πολλές ώρες μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις και κακή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να κάνει τα πόδια σας να πρηστούν ή να μουδιάσουν. Επίσης, τα στενά τζιν μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα. Συμβουλή: Επιλέξτε άνετα και χαλαρά ρούχα για τα ταξίδια σας. Προσπαθήστε να κάνετε μικρές κινήσεις με τα πόδια σας για να μην μουδιάσουν,.

1.Ενεργοποιήστε την κυκλοφορία του αέρα για να αποφύγετε την σκόνη

 

 

 

 

 

 

 

Μην κλείνετε το κλιματιστικό από πάνω σας ακόμα και αν κρυώνετε.  Η ροή του αέρα εμποδίζει την κυκλοφορία αερομεταφερόμενων ασθενειών, όπως η φυματίωση και η μηνιγγίτιδα. Συμβουλή: Αν κρυώνετε πολύ, στρέψτε σε άλλη κατεύθυνση τον αέρα για να μην πέφτει πάνω σας.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ