Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

O Σπύρος Λάτσης είναι ο πλουσιότερος Έλληνας- Ποιους δείχνουν οι χάρτες με τους μαικήνες ανά χώρα

Ποιοι βρίσκονται στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη

Τους πλουσιότερους ανθρώπους ανά χώρα, σε ολόκληρο τον κόσμο, χαρτοχράφησε ο διαδυκτυακός τόπος howmuch.net, αξιοποιώντας τις σχετικές λίστες του Forbes. Ως πλουσιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα καταγράφεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 2,7 δισ. δολάρια.

Από την καταγραφή απουσιάζει ο Μπιλ Γκεϊτς, αφού πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ, θεωρείται επισήμως ο Τζεφ Μπέζος με περιουσία που φτάνει τα 92,6 δισ. Οι πρόσφατες επιχειρηματικές κινήσεις της Amazon, όπως για παράδειγμα η απόκτηση της Whole Foods έχουν εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας. Και η περιουσία του Μπέζος είναι στενά συνδεδεμένη με την χρηματιστηριακή αποτίμηση της Amazon.

Η Ευρώπη παρουσιάζει μεγαλύτερη ποικιλία δισεκατομμυριούχων, προερχόμενων από διάφορα πεδία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο Ισπανός μεγιστάνας Αμάνθιο Ορτέγα, ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας Zara, είναι ο πιο πλούσιος ευρωπαίος με περιουσία 75 δισ. ευρώ, ακολουθούμενος από τον Μπερνάρ Αρνό, τον κροίσο της Louis Vouitton, στον οποίο πιστώνεται περιουσία 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι χάρτες του HowMuch.net, που δημιουργήθηκαν με βάση πρόσφατα στοιχεία του Forbes, απεικονίζουν το πιο πλούσιο άτομο ανά χώρα.Στην Ασία, στην κορυφή βρίσκεται ο Mukesh Ambani, επικεφαλής της εταιρίας διΰλισης πετρελαίου Reliance Industries, ξεπερνώντας τον ιδρυτή της Alibaba, Jack Ma. 

Από τον ευρωπαϊκό χάρτη απουσιάζουν πλούσιοι ορμώμενοι από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας καθώς και από πολλές χώρες του ανατολικού μπλοκ, που έχουν ακόμη δρόμο να διανύσουν ώσπου να παραγάγουν κάποιο μεγιστάνα.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας είναι ο Αλεξέι Μορντάσοφ. Απέκτησε την περιουσία του από τις μεταλλουργικές επιχειρήσεις και εταιρίες επενδύσεων, ενώ πλουσιότερος άνθρωπος του Καζακστάν, είναι ο Βλαντιμίρ Κιμ, πού έκανε τεράστια επεριουσία από τα ορυχεία.

Αντίθετα σε Κίνα και Ιαπωνία, οι πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν αποκτήσει τις περιουσίες τους από εταιρίες που δρατηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες.

Τέλος, ενώ οι μισές χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι αρκετά πλούσιες ώστε να παράγουν πολυεκατομμυριούχους, η Αφρική προσφέρει μόνο «8 υπερ-πλουσίους» στη σχετική χαρτογράφηση.

Ακολουθεί η λίστα των 10 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, οι περιουσίες των οποίων, αθροιστικά, ξεπερνούν το 1 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

1. Τζεφ Μπέζος: 95.1 - Amazon.com
2. Αμάνθιο Ορτέγα: 74.4 - Zara, Ισπανία
3. Κάρλος Σλιμ Ελού: 64.9 – Telecom/Μεξικό
4. Μπερνάρ Αρνό: 62.9 – LVMH, Γαλλία
5. Μα Χουατένγκ 43.4 – Επιχειρήσεις ίντερνετ στην Κίνα
6. Μουκές Αμπανί: 39.2 – Πετροχημικά, πετρελαιοειδή, Ινδία
7. Λι Κα Σινγκ 33.8 – Διάφορες επιχειρήσεις στο Χονγκ Κονγκ
8. Μαρία Φράνκα Φισόλο: 30.2 – Νουτέλα, Ιταλία
9. Χόρχε Πάουλο Λεμάν: 30.1 –μεταφορές, real estate, κ.α
10. Μπεάτε Χάιστερ και Καρλ Αλμπερτ jr–επιχειρήσεις σούπερμαρκετ στη Γερμανία

  Σημειώνεται πως σύμφωνα με το Forbes, η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο για το 2017, είναι η Liliane Bettencourt, με 39,5 δισ. δολάρια. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ