Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει τα πιο γευστικά ανάποδα ρολάκια σολομού – βίντεο

Συστατικά

•    120 γρ. αγγούρι καθαρισμένο από φλούδα και σπόρια

•    4 φύλλα μαρουλιού 

•    2 παντζάρια, βρασμένα χωρίς φλούδα 

•    200 γρ. καπνιστός σολομός 

•    πιπέρι

•    ξύσμα από 2 λάιμ 

•    2 τορτίγιες 

•    4 κ.σ. τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά 

•    2 κ.γ. ελαιόλαδο 

•    Αλάτι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

•    Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τα λαχανικά μας.

•    Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες, λωρίδες 0,5 εκ.

•    Κόβουμε και αφαιρούμε το κεντρικό νεύρο από τα φύλλα μαρουλιού χωρίζοντάς τα στα δύο και τρίβουμε τα παντζάρια στον τρίφτη.

•    Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας 1 μεμβράνη και απλώνουμε τις μισές φέτες σολομού την μία δίπλα στην άλλη και να επικαλύπτονται ελαφρά. Φροντίζουμε το εμβαδόν από τις φέτες του σολομού να είναι περίπου το μισό από μια τορτίγια.

•    Πασπαλίζουμε το ψάρι με πιπέρι και το ξύσμα από ½ λάιμ.

•    Από πάνω βάζουμε την τορτίγια και απλώνουμε πάνω της 2 κ.σ. τυρί κρέμα, το ξύσμα από ½  λάιμ και επιπλέον πιπέρι.

•    Δημιουργούμε τρεις νοητές παράλληλες και ισαπέχουσες γραμμές στην τορτίγια μας χρησιμοποιώντας τα μισά κομμάτια από το αγγούρι.

•    Με τον τρόπο αυτό η τορτίγια μας χωρίζεται σε 4 τμήματα.

•    Προσθέτουμε στο κάτω μισό μέρος της τορτίγιας από 1 τριμμένο παντζάρι, ραντίζουμε με ½ κ.γ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

•    Στο πάνω μισό μέρος της τορτίγιας βάζουμε 1 φύλλο μαρουλιού.

•    Τέλος, με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε σφιχτά τις τορτίγιες από την πλευρά που είναι πιο κοντά σε μας.

•    Ρολάρουμε μέχρι την άκρη τους και τις αφήνουμε καλά τυλιγμένες σφιχτά με τη μεμβράνη στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον 1 ώρα.

•    Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την άλλη τορτίγια.

•    Λίγο πριν σερβίρουμε αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε την κάθε τορτίγια σε 6 κομμάτια.

 
WHO IS WHO

 
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ