Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Κύθηρα: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Σκληρές μάχες των πυροσβεστών με τις φλόγες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στα Κύθηρα.

Τεράστιες διαστάσεις έχει προσλάβει πλέον η πυρκαγιά στα Κύθηρα, η μαινόμενη πυρκαγιά, έφθασε στο χωριό Φράτσια και δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού, καθώς η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα τα σπίτια.

Νωρίτερα είχαν, εκκενωθεί ήδη οι οικισμοί Αρεοί και Μυλοπόταμος.

Οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν διαρκείς αναζωπυρώσεις και η πυροσβεστική μιλά για «δύσκολη» φωτιά,  με το κύριο μέτωπό της να εκτείνεται σε μήκος δύο χιλιομέτρων.

Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως είχε ζητήσει νωρίτερα ο δήμαρχος Κυθήρων.

Δήμαρχος Κυθήρων: Τεράστια καταστροφή

Για τεράστια καταστροφή έκανε λόγο ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ, ενώ έκανε λόγο για θέμα συντονισμού των εναέριων μέσων.

Απαντώντας η Πυροσβεστική ανέφερε ότι ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών δεν μπορεί να γίνει οπουδήποτε, αλλά σε διάφορα αεροδρόμια, ανάλογα με τον τύπο τους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 57 άτομα πεζοπόρο, ένα αεροσκάφος Καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Ενήμερος ο Τσίπρας

Από πολύ στενά παρακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη φωτιά που κατακαίει στο νησί των Κυθήρων, όσο όμως και την επιχείρηση αντιμετώπισής της.

 Ήδη για το σκοπό αυτό, έχει συνομιλήσει με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, αλλά και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ειδικότερα στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε, να υπάρξει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατά το δυνατόν ταχύτερη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά στα Κύθηρα που τα ανέβασε στο facebook ο χρήστης @Dimitrios Kyriakopoylos

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ