Καϊπιρίνια: Πώς να φτιάξετε τέλεια το πιο καλοκαιρινό posh κοκτέιλ - της μόδας για άνδρες & γυναίκες

Το εθνικό ποτό της Βραζιλίας εύκολα και γρήγορα

Το εντυπωσιακό κοκτέιλ με βάση την κασάσα (απόσταγμα από ζαχαροκάλαμο) ξεκίνησε από τους αγρότες  της Βραζιλίας και στη συνέχεια πέρασε στις αστικές τάξεις.

Υλικά Συνταγής: 

50 ml κασάσα

1/2 λάιμ - Lime

1+1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη

Χρόνος υλοποίησης: 

3 λεπτά

Κύριο Συστατικό: 

Κασάσα

Εκτέλεση Συνταγής: 

Σε ένα χαμηλό ποτήρι (old fashion) πατάμε με το γουδοχέρη τα λάιμ και τη ζάχαρη.

Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο και προσθέτουμε τη κασάσα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με 2 κοντά καλαμάκια.

Γαρνίρουμε με μία φέτα λάιμ.

Το κοκτέιλ καϊπιρίνια είναι έτοιμο!

Σημειώσεις Συνταγής: 

Αντί για λάιμ μπορούμε να χρησημοποιήσουμε λεμόνι αλλά επειδή είναι πιο ξινό θα χρειαστεί να προσθέσουμε περισσότερη ζάχαρη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ