Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Έρευνα: Οι φοιτήτριες που μακιγιάρονται τα πάνε καλύτερα στις εξετάσεις τους - Δείτε γιατί

Κορίτσια βαφτείτε για να.. ανέβουν οι βαθμοί σας!

Οι γυναίκες είναι γεγονός ότι αγαπούν το μακιγιάζ. Είναι ένα από τα ισχυρά όπλα της και ειδικά όταν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός της σε κάθε στιγμή.

Αυτό κέντρισε και την περιέργεια των ερευνητών που εξέτασαν τη σχέση που έχει το μακιγιάζ στις σχολικές και πανεπιστημιακές επιδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που βάφονται πριν από τις εξετάσεις, έχουν από 10%-20% περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν υψηλότερες βαθμολογίες από εκείνες που ήταν τελείως άβαφες.

Οι ψυχολόγοι που βρίσκονται πίσω από αυτήν την έρευνα αναφέρουν ότι η χρήση make-up ενισχύει την αυτοεκτίμηση, τονώνει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας και έχει μία θετική επίδραση στη μνήμη, τη διανοητική ικανότητα και στην εμπιστοσύνη που νιώθει για τον εαυτό της.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cogent Psychology, εξέτασε 200 προπτυχιακές φοιτήτριες, μελετώντας τη σχέση τους με το μακιγιάζ, την αυτοεκτίμηση τους και το IQ τους.

Οι γυναίκες σύμφωνα με την dailymail.co.uk, χωρίστηκαν τυχαία σε τρεις ομάδες όπου τους ζητήθηκε αντίστοιχα, να βαφτούν, να ακούσουν μουσική και να ζωγραφίσουν.

Έπειτα και οι τρεις ομάδες εξετάστηκαν σε ένα κεφάλαιο ενός εγχειριδίου που μόλις είχαν διαβάσει.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποίησαν καλλυντικά σημείωσαν κατά μέσο όρο επίδοση 24,2/30, σε σύγκριση με το 19,9/30 και το 22/30 των άλλων δύο ομάδων.

Οι ερευνητές, από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο Chieti της Ιταλίας, δήλωσαν:

«Οι γυναίκες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το μακιγιάζ για να αυξήσουν την αυτοεκτίμηση και να ενισχύσουν την ελκυστικότητά τους. Αυτό τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα και κατά τη διάρκεια του άγχους. Τα θετικά συναισθήματα ενισχύουν την καλύτερη μνήμη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ