Το "φορτηγό" του Σαββόπουλου αυτό το Σάββατο 10 Ιουνίου στη Δήλο

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου ΦΟΡΤΗΓΟ και ο Διονύσης Σαββόπουλος αυτόν τον Δεκέμβρη το παρουσίασε ζωντανά αρχικά στην αίθουσα του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου της πόλης των Αθηνών, την αίθουσα του “Παρνασσού” και κατόπιν στο πολυχώρο τέχνης gazarte.

Η παράσταση θεωρήθηκε σταθμός για την ελληνική μουσική σκηνή με πολλούς κριτικούς να την κατατάσουν ως την καλύτερη του δημιουργού μέχρι σήμερα και την παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι και πλήθος καλλιτεχνών από όλο το φάσμα των τεχνών.


 
Στον ιδιαίτερο αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, στέκονται πλάι του κάποιοι χαρισματικοί νέοι τραγουδοποιοί -που έχουν ξεκινήσει ήδη το δικό τους συναρπαστικό μουσικό ταξίδι- προκειμένου να τον συνοδεύσουν, να τραγουδήσουν και να γιορτάσουν μαζί του.

Θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του ΦΟΡΤΗΓΟΥ, θα δούμε πώς ο γνωστός και διακεκριμένος πλέον Σαββόπουλος του 2016 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα χρόνια, τα τραγούδια εκείνου, του πρώτου του δίσκου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τα 12 τραγούδια του ΦΟΡΤΗΓΟΥ θα ακουστούν κι εκείνα όπως η "Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α." ή η "Αμνηστεία ’64" -που μπορει να κόπηκαν απ΄την λογοκρισία το ΄64 -΄65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών.
 
Το Φορτηγό ξεκινάει το καλοκαιρινό του ταξίδι από έναν μαγικό τόπο.

Σαββόπουλος, Δήλος, Καλοκαίρι, Σάββατο, γεμάτο φεγγάρι. Μια ονειρική νύχτα.

"Το Φορτηγό" του ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ στην Δήλο!

Σάββατο 10 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Εισιτήριο: 40 € (στο εισιτήριο συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά Μύκονος-Δήλος-Μύκονος)

Με τους: Κατερίνα Πολέμη, Θέμο Σκανδάμη, Εύη Μάζη, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Δημήτρη Λάππα

Ήχος: Γιάννης Τούντας

Φώτα: Περικλής Μαθιέλης

Εικαστικό: Αλέξης Κυριτσόπουλος 

Ενδυματολόγος: Ζαΐρα Φαληρέα 

Προπώληση: 

Στην Μύκονο, στα γραφεία  της ΚΔΕΠΠΑΜ  στο Ματογιάννι

Πρακτορείο Sea & Sky στην παραλία Γυαλού και στα εκδοτήρια έξω από τα καραβάκια για την Δήλο στον μώλο και: viva.gr, seven sports, reload, media markt, 11876, στα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και στο αθηνόραμα.gr.

Παραγωγή: Well

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ