Ας δροσιστούμε λίγο - Φτιάχνουμε σπιτική φραουλάδα με τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη

Το σιρόπι που φτιάξετε θα το προσθέσετε κρύο γιατί διαφορετικά θα χαλάσει το χρώμα του ροφήματος.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες νερό
     
  • 170 γρ. μέλι
     
  • 2 κούπες φράουλες, ψιλοκομμένες
     
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
     
  • 1 κούπα σόδα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το νερό με το μέλι και φέρνουμε σχεδόν σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.

Αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ για 30 λεπτά έως 1 ώρα.

Βάζουμε τις φράουλες με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.

Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο δοσομετρικό δοχείο .

Ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε ποτήρια με αρκετό πάγο.

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ