Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο θίασος του Σεφερλή ξέχασε φάκελο με λεφτά και τα βρήκαν οι καθαρίστριες σε απορριμματοφόρο

Κανείς δεν περίμενε ότι θα βρεθούν τα λεφτά, αλλά δύο καθαρίστριες ξεχώρισαν με την κίνησή τους να τα βρουν και να τα επιστρέψουν.

Το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο Κρήτης, ηθοποιοί και τεχνικοί του Θιάσου της παράστασης του Μάρκου Σεφερλή έκατσαν σε ένα τοπικό ψητοπωλείο να φάνε.

Μαζί τους είχαν κι ένα φάκελο με ένα σεβαστό ποσό τον οποίο ξέχασαν φεύγοντας, πάνω στην πίεση και τη συζήτηση και αφού έφαγαν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να κοιμηθούν. 

Οι υπάλληλοι του ψητοπωλείου, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης, Θράκας Λευτέρης Δαγαλάκης, μάζεψαν τα αποφάγια τα έβαλαν σε μια σακούλα σκουπιδιών και τα κράτησαν στο μαγαζί παραδίδοντας το πρωί στο μικρό απορριμματοφόρο, τύπου κάντερ, που μαζεύει τα Απορρίμματα από την πλατεία.

Την επόμενη ημέρα το πρωί, αλαφιασμένος ο άνθρωπος του θιάσου, ανακαλύπτοντας πως είχε ξεχάσει κάπου τον φάκελο με τα χρήματα επιχείρησε να τον βρει, μη ελπίζοντας ουσιαστικά πως αυτό ήταν δυνατό να συμβεί. 

Πήγε λοιπόν στο σουβλατζίδικο και εξιστόρησε στον κ. Δαγαλάκη τι είχε συμβεί ζητώντας του πληροφορίες κι αν είχε αντιληφθεί κάτι.

" Ήξερα πως ψάχναμε ψύλλο στα άχυρα, αλλά όφειλα να κάνω μια προσπάθεια για να μην δείξω στον ξένο άνθρωπο πως δεν προσπάθησα ή πως τα βρήκαμε τα χρήματα και τα βάλαμε στην τσέπη .

Πήραμε λοιπόν τηλέφωνο τις δύο κοπέλες που κάνουν την αποκομιδή και μας είπαν πως εκείνη την ώρα- εντελώς τυχαία- έκαναν τη μεταφόρτωση από το μικρό απορριμματοφόρο στο μεγαλύτερο και θα ήταν ευχής έργον αν δεν είχε ξεκινήσει η σύνθλιψη τους από το μηχάνημα. 

Τους είπα να περιμένουν και έρχομαι κι εγώ. 

Όταν πήγα δεν πίστευα στα μάτια μου. 

Η μία κοπέλα ήταν έξω από το απορριμματοφόρο και η άλλη ήταν μέσα σε αυτό, χωμένη ως τον λαιμό, να ψάχνει τις σακούλες.

Και πράγματι η γυναίκα βρήκε τη μπλε σακούλα και μέσα σ´ αυτήν άθικτο το φάκελο με τα χρήματα. 

Και να μου το ´λεγε κάποιος, αν δεν το βλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα", συμπληρώνει έκπληκτος αλλά και περήφανος για τις δυο κοπέλες της υπηρεσίας καθαριότητας ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας.

Για το απίστευτο περιστατικό ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης που συνεχάρη τις δυο γυναίκες για την επαγγελματική ευσυνειδησία και τιμιότητα τους, και εκείνος με τη σειρά του το μετέφερε στο δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό που επιβράβευσε τις υπαλλήλους της υπηρεσίας με 5 ημέρες τιμητική άδεια, σύμφωνα με το cretalive.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ