Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σιχαμερό: Κόντεψαν να φάνε… ψόφια νυχτερίδα σε έτοιμη σαλάτα! –Σε πλήρη αποσύνθεση το ζώο

Μια συσκευασμένη σαλάτα που πωλήθηκε στη Φλόριντα έκρυβε… μια ψόφια νυχτερίδα. 

Η εταιρεία Fresh Express που διανέμει τις συσκευασμένες σαλάτες Organic Marketside Spring Mix στα σουπερμάρκετ Walmart, στις νότιες ΗΠΑ, τις ανακάλεσε "για προληπτικούς λόγους" το Σάββατο.

Στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ένα "πρόβλημα με ένα ζώο που φέρεται ότι βρέθηκε" στη συσκευασία των λαχανικών, χωρίς να διευκρινίζει τι ζώο ήταν αυτό.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με τις υγειονομικές αρχές της Φλόριντας και με την αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) στην έρευνά τους για "μια νεκρή νυχτερίδα" που βρέθηκε στη συσκευασία μιας σαλάτας σε ένα κατάστημα της Φλόριντας, σύμφωνα και με το nytimes.com. 

Το λείψανο της νυχτερίδας ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Λόγω της αποσύνθεσης, τα CDC δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν τελείως το ενδεχόμενο να ήταν φορέας του ιού της λύσσας.

Πάντως ο εκπρόσωπος των CDC Τόμας Σκίνερ τόνισε ότι οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο από ένα νεκρό ζώο είναι απειροελάχιστες: 

«Ο κίνδυνος μετάδοσης λύσσας θεωρείται πολύ χαμηλός, αλλά όχι και ανύπαρκτος, γι΄αυτό και οι δύο άνθρωποι που έτρωγαν τη σαλάτα συνίσταται να αρχίσουν θεραπεία για τη λύσσα». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ