Cupcakes τριπλής σοκολάτας - Δείτε το βήμα βήμα από τον Άκη Πετρετζίκη (Βίντεο)

Εντυπωσιακά cupcakes για τους λάτρεις της σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ

Για το frosting

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση

125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. κρέμα γάλακτος

Για τα cupcakes

75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
40 γρ. κακάο
120 γρ. βραστό νερό
120 γρ. ηλιέλαιο
120 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ κ.γ. σόδα
60 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
60 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το frosting

Σπάμε με τα χέρια μας τη μαύρη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη.

Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε για 2 ½ λεπτά στα 800 Watt.

Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.

 

Για τη γέμιση

Κόβουμε με τα χέρια μας τη μαύρη κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με μία μεμβράνη.

Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε για 1 ½ λεπτό στα 800 Watt.

Αφαιρούμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η γέμιση θέλουμε να είναι πιο αραιή από το frosting.

Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.

 

Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Κόβουμε με τα χέρια μας τη μαύρη κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το κακάο, το καυτό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Βάζουμε το ηλιέλαιο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη σόδα. Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα γάλακτος και τη λευκή σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Μεταφέρουμε το μείγμα με το αλεύρι στο ρευστό μείγμα, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το μεταφέρουμε σε μία κανάτα.

Βάζουμε μέσα σε μία φόρμα για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα.

Ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 20-25 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν.

 

Για τη συναρμολόγηση

Βάζουμε το frosting και τη γέμιση σε δύο διαφορετικά κορνέ.

Παίρνουμε τα cupcakes και με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε στη μέση, από την πάνω πλευρά, μία τρύπα. (Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε το κομμάτι του κέικ που αφαιρέσαμε για το στόλισμα).

Παίρνουμε το κορνέ με τη γέμιση και γεμίζουμε το κενό που κάναμε στο cupcake.

Παίρνουμε το κορνέ με το frosting και επικαλύπτουμε το cupcake.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα cupcakes μας.

Σερβίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και με κομμάτια σοκολάτας

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ