Story of the day: Πως ο μπαμπάς του μικρού με το ακρωτηριασμένο χέρι, του έφτιαξε ένα βιονικό!

Όταν οι γιατροί ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για τον γιο του που έχασε το χέρι του σε ηλικία μόλις 10 ημερών, ο Ben Ryan ανέλαβε δράση και τελικά κατάφερε να του φτιάξει ένα προσθετικό χέρι σε 3D εκτυπωτή.   

Πρώην λέκτορας Ψυχολογίας ο Ryan, εγκατέλειψε τη δουλειά του προκειμένου να αφοσιωθεί με πλήρες ωράριο στην ανάπτυξη αυτού του βιονικού χεριού.   Τελικά, μετά από διάφορους πειραματισμούς με απλά υλικά, τα κατάφερε κατασκευάζοντας το χέρι που βοηθά το παιδί να κάνει τα βασικά, όπως να πιάνει πράγματα.

 Όπως λέει, άντλησε την έμπνευση για την τελική κατασκευή βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο οι αράχνες κουνούν τα πόδια τους.   

Ο βραχίονας θα λειτουργήσει σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, ως συσκευή κατάρτισης για νέους ακρωτηριασμένους, που θα τους επιτρέπει να προσαρμόζονται καλύτερα σε πιο εξελιγμένες εκδόσεις όταν μεγαλώνουν. 

Η κατασκευή έχει αποσπάσει επαίνους από τους κρατικούς φορείς στην Ουαλία ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή Καινοτομίας στο πανεπιστήμιο Betsi Cadwaladr, Δρ. Νέφιν Γουίλιαμς, το χέρι αυτό «έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στην φροντίδα των βρεφών με προβλήματα στα άκρα». 

 

ΠΗΓΗ: news.sky.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ