Οι επιστήμονες κατέληξαν: Το ιδανικό ωράριο για τους ανθρώπους είναι 4 εργάσιμες ημέρες ανά εβδομάδα!

Πόσες ώρες δουλειάς την εβδομάδα είναι ιδανικές για τον ανθρώπινο οργανισμο΄, χωρίς να επιρρεάζεται η εργασία; Αυτή την ερώτη προσπαθούν να απαντήσουν οι επιστήμονες..

Επιστήμονες και ειδικοί στον τομέα της υγείας πραγματοποίησαν μεγάλη έρευνα για τις επιπτώσεις της σκληρής εργασίας και των επαγγελματικών ρυθμών. Πιο συγκεκριμένα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ιδανικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι  η τετραήμερη εργασία και 3 ημέρες ξεκούρασης.

Όπως δήλωσε ο ειδικός ψυχολόγος Άντερς Έρικσον, μόνο οι πέντε ή έξι ώρες εργασίας είναι πραγματικά παραγωγικές για τον μέσο άνθρωπο. Ως εκ τούτου, απορρίπτει σχεδιασμούς που θέλουν μεν την εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας, αλλά με 10 ώρες δουλειές σε καθημερινή βάση, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο του αναμενόμενου.

Το πείραμα εφαρμόστηκε σε μία έρευνα που ξεκίνησε το 2013. Όπως αποδείχθηκε, η τετραήμερη εργασία αύξησε τις επιδόσεις από 6 έως και 12%, σε σχέση με εκείνους που εργάζοντας πενθήμερο και μέσο όρο 8 ώρες την ημέρα.

Βέβαια η καθιέρωση του είναι μάλλον δύσκολο να πραγματοποιηθεί στις παρούσες συνθήκες, πόσο μάλλον με τις ίδιες απολαβές...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ