Σήμερα θα φάμε από την ταβέρνα του Σπυραντρέα στην Ερμιόνη: Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και κόκκινες γαρίδες Κοιλάδας

Η παραδοσιακή γαστρονομία μεταδίδεται από γενιά σε γενιά με τη συνήθεια. Στην ελληνική επαρχία, η γαστρονομική σκηνή έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να δείχνει σημάδια σαφούς βελτίωσης.

Η παραδοσιακή γαστρονομία μεταδίδεται από γενιά σε γενιά με τη συνήθεια. Στην ελληνική επαρχία, η γαστρονομική σκηνή έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να δείχνει σημάδια σαφούς βελτίωσης. Συχνά, νεότερες γενιές εστιατόρων και μαγείρων αναλαμβάνουν οικογενειακές, παραδοσιακές επιχειρήσεις και τις μετατρέπουν σε μικρές οάσεις ελληνικών γεύσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στην Ερμιόνη Αργολίδας το εστιατόριο «Σπυραντρέας», το οποίο αν και μετρά σαράντα πέντεχρόνια λειτουργίας, έχει ιδιοκτήτες τρεις νέους, δημιουργικούς ανθρώπους, τους Δήμητρη, Γιώργο και Δημήτρη. Πάνω στο λιμάνι της Ερμιόνης σερβίρουν πεντανόστιμο, σπιτικής μαστοριάς και μαγειρικής παράδοσης φαγητό. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, ψαρεμένα στην περιοχή , σπιτικά μαγειρευτά, κρεατικά σχάρας, δροσερές σαλάτες αλλά και χειροποίητα, παραδοσιακά, και όχι μόνο, γλυκά.



Ο Γιώργος Δημαράκης, ιδιοκτήτης και σεφ του «Σπυραντρέα» ετοίμασε για το Greek Riviera το παρακάτω μενού: α) Σαλάτα Σπυραντρέας από καρδιές μαρουλιών (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, γαλλική σαλάτα, ice berg), με σταφίδες, κρουτόν, καρύδι, τριμμένη παρμεζάνα & σος βινεγκρέτ, β) Το κυρίως πιάτο σερβίρεται σε τηγάνι: ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, κόκκινες γαρίδες Κοιλάδος και κίτρινα ντοματίνια, γ) Επιδόρπιο: πανακότα με γλυκό κουταλιού κυδώνι.

Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και κόκκινες γαρίδες Κοιλάδας

Ελαιόλαδο Ερμιόνης

12 κόκκινες γαρίδες Κοιλάδας

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

λίγο σκόρδο -

7 κίτρινα ντοματίνια

1 ποτήρι κρασί μοσχοφίλερο

400 gr ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς -

300 gr μπισκ γαρίδας

250 gr σάλτσα ντομάτας

μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πανακότα

500 gr φρέσκο γάλα

200 gr κρέμα γάλακτος

3 φύλλα ζελατίνης

100 gr ζάχαρη άχνη

tip: λιώνουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και ύστερα από 5 λεπτά την ενσωματώνουμε στο γάλα που έχουμε ζεστάνει

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

1 κιλό κυδώνια

1 κιλό ζάχαρη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ