Η Ρόζα της Σμύρνης - Η επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ελληνικής ταινίας - 22/12 στα σινεμά

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου προβλήθηκε στο θέατρο Παλλάς, η ταινία του Γιώργου Κορδέλλα «Η Ρόζα της Σμύρνης» σε παραγωγή Αργοναύτες αε και συμπαραγωγή COSMΟΤΕ TV παρουσία των συντελεστών της ταινίας και πολλών καλεσμένων από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών και των media. 

Μαζί με τον σκηνοθέτη Γιώργο Κορδέλλα, στην επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας παρευρέθηκαν οι πρωταγωνιστές και ηθοποιοί Λήδα Πρωτοψάλτη, Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρος Λαγούτης, Χάρης Εμμανουήλ και Κώστας Καζανάς, ο συγγραφέας του βιβλίου «Ισμαήλ και Ρόζα» Γιάννης Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης στο οποίο βασίστηκε η ταινία, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου που υπογράφει τη μουσική της ταινίας και ο Μανώλης Μητσιάς που τραγουδά το «Βιάσου Αυγή» ένα από τα τραγούδια της ταινίας και η Αρετή Κετιμέ.

 

Λίγο πριν την έναρξη της ταινίας το κοινό καλωσόρισαν η Ειρήνη Σουγανίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Feelgood και συμπαραγωγός στην ταινία, ο παραγωγός Πάνος Παπαχατζής και ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλλας, οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά και συγκίνησή τους που έγινε πραγματικότητα ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε να βρίσκεται στο μυαλό και στην καρδιές όλων εδώ και δέκα χρόνια. 

 

Από τον καλλιτεχνικό χώρο, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα οι σκηνοθέτες Κώστας Φέρρης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Νίκος Βεργίτσης, Όλγα Μαλέα και Κώστας Καπάκας, η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου, οι ηθοποιοί Γιώτα Φέστα, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Άλκις Κούρκουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Ξανθή Γεωργίου, Μαρία Καβουκίδου και Κωνσταντίνα Τάκαλου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης.

 

Το παρών έδωσαν και πολλοί συνθέτες όπως ο Νότης Μαυρουδής και ο Μάριος Στρόφαλης, οι τραγουδοποιοί Φίλιππος Πλιάτσικας και Μάκης Σεβίλογλου και η Βίκυ Καρατζόγλου, αλλά και τραγουδιστές  ιδιαίτερα αγαπητοί στο νεανικό κοινό όπως ο Δημήτρης Ίσαρης των OtherView, οι Ιαν Στρατής και Σπύρος Ζενεμπίσης των Madstreet, οι StereoSoul και η Τάνια Μπρεάζου. 

 

Ανάμεσα στους πολιτικούς που τίμησαν τη βραδιά με την παρουσία τους ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, o Υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Ζουράρις, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Υφυπουργός Υποδομών, Νικόλαος Μαυραγάνης, οι πρώην Υπουργοί Θεόδωρος Δρίτσας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Πλακιωτάκης και Ζέττα Μακρή, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου. 

 

Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν επίσης ο Τούρκος συμπαραγωγός της ταινίας Baran Seyhan, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Halyk Cevik, και ο Πρόεδρος της Εστίας της Νέας Σμύρνης, Γιάννης Παπαδάτος. 

 

Μετά την προβολή της ταινίας, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νυφικό της Ρόζας που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας σχεδιασμένο από την ενδυματολόγο Γιούλα Ζωιοπούλου, αλλά και το έργο σκιάς που αποτυπώνει το Καμπαναριό της Αγίας Φωτεινής, φιλοτεχνημένο από τον shadow artist Τριαντάφυλλο Βαϊτση, τα οποία εκτέθηκαν ειδικά για αυτή τη βραδιά στο φουαγιέ του θεάτρου. 

 

Η «Ρόζα της Σμύρνης» θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες από τις 22 Δεκεμβρίου από την Feelgood.
Ευχαριστούμε θερμά τον Σμυρναίικο καφέ της οικογένειας Δρακούλη και το νερό Ζαγόρι για την ευγενική τους προσφορά στη βραδιά. 

Σύνοψη
Σμύρνη 1922: Η Ρόζα, κόρη εύπορης οικογένειας, παντρεύεται εσπευσμένα. 
Aθήνα 1987: H Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη) ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) κουβαλώντας ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν και να γεννηθεί μια καινούργια.

 

Συντελεστές
Cast: Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά (Yılmaz Gruda), Γιούλικα Σκαφιδά, Τζεμ Ακσακάλ (Cem Aksakal), Πέτρος Λαγούτης, Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν (Aysan Sümercan), Γιάννης Θωμάς
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας
Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής
Σενάριο: Χριστίνα Λαζαρίδη, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ & Ρόζα» (εκδόσεις Πατάκη)
Συμπαραγωγοί: COSMΟΤΕ ΤV, Ειρήνη Σουγανίδου, Baran Seyhan
Executive Producer: Μαρία Τσίγκα
Associate Producer: Ιωάννα Μπολομύτη 
Φωτογραφία: Κωστής Γκίκας 
Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης
Ενδυματολογία: Γιούλα Ζωιοπούλου
Ηχοληψία: Νίκος Παπαδημητρίου
Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου 
Οργάνωση Παραγωγής: Μάριος Καραμάνης
Μία παραγωγή της «Αργοναύτες ΑΕ» σε συμπαραγωγή με την COSMΟΤΕ TV, την Feelgood Entertainment, την Sarmaşık Sanatlar, την ΕΡΤ,  με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ