Η Βρετανία έστειλε ένα "φάντασμα" ενάντια στο ISIS - Ο φονικότερος ελεύθερος σκοπευτής με "άδεια να σκοτώνει"

Η πραγματική ταυτότητά του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Αλλά η φήμη του έχει πλημυρίσει με φόβο και οργή τους τζιχαντιστές του ISIS.

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο, αναφέρει η  Daily Mail στην οποία μίλησε ο «εκπαιδευμένος δολοφόνος», με ρεκόρ βολής τα 1,431 μέτρα. Σήμερα, υπερασπίζεται τους  250 συμπατριώτες του που βρίσκονται στην αεροπορική βάση Αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ.

Μέχρι σήμερα,  από το χέρι του έχουν πέσει νεκροί 47 ανθρωποι, σε αποστολές στη Βοσνία, στο Ιράκ, στο Κόσοβο και στο Αφγανιστάν. Όπως αναφέρει, έχει τη δυνατότητα να  σκοτώνει χωρίς να ζητήσει άδεια από ανώτερο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να το κάνει όσο προστατεύει τους άνδες της βάσης.

Οι βρετανικές δυνάμεις βρίσκονται στην βάση εδώ και μερικές εβδομάδες, σε μια προσπάθεια εξουδετέρωσης του ISIS, κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του έχουν δεχθεί στο παρελθόν απειλές για τις ζωές τους από τρομοκρατικές οργανώσεις, με τον ίδιο πάντως να μην ζητά την απομάκρυνσή του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ