O Άκης μπαίνει στην κουζίνα & μας φτιάχνει: Λεμονάτη σουπίτσα με φασόλια, μέλι και σολομό

Απλά τέλεια!!! Δοκιμάστε την & εντυπωσιάστε!

Συστατικά
200 γρ. φασόλια μεσαία 
ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
1 καρότο, ψιλοκομμένο
300 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε κυβάκια
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο....)
2 φύλλα δάφνης
750 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
25 γρ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
800 γρ. σολομό

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες και μετά τα σουρώνουμε.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το καρότο, τη σελινόριζα και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, τα φασόλια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια (30-40 λεπτά).
Λίγο πριν αφαιρέσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.
Φιλετάρουμε τον σολομό μας σε 4 κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τα φιλέτα μας σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και χωρίς λάδι.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά (πρώτα από την μεριά του δέρματος)
Σερβίρουμε την σούπα μας σε ένα βαθύ πιάτο, από πάνω το φιλέτο σολομού και λίγη φρέσκια ρίγανη. 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ