Η μεγαλύτερη σπείρα διαρρηκτών της Ελλάδας: Είχαν Ferrari, Porsche και βίλες με πισίνες

Τη μεγαλύτερη σπείρα διαρρηκτών που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας0.

Η σπείρα των «χρηματοκιβωτίων», όπως ήταν γνωστή, υπολογίζεται ότι είχε καταφέρει να κλέψει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα μέλη της κυκλοφορούσαν με υπερπολυτελή αυτοκίνητα0.

Η επιχείρηση της Αστυνομίες έλαβε μέρος σε διαφορές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, «εντοιχισμένα» σε πλακάκια ακόμη και σε αποροφητήρες.

Τα ηγετικά μέλη, τα οποία δεν συμμετείχαν στις διαρρήξεις αλλά καθοδηγούσαν τις μικρότερες ομάδες, ζούσαν σε πανάκριβες βίλες με πισίνες με την αξία των ακινήτων να ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Στα κρησφύγετα της οργάνωσης βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες κοσμημάτων, με τις αρχές να θεωρούν πως προχωρούσαν στο λιώσιμο τους και τα μετέτρεπαν σε πλάκες χρυσού.

Υπολογίζεται ότι η εγκληματική οργάνωση είχε διαπράξει περίπου 100 διαρρήξεις σε όλη την Ελλάδα και από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πως είναι οι ίδιοι δράστες που άνοιξαν το σπίτι της Άννα Βίσση στην Εκάλη καθώς και της δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλλη στη Νέα Πεντέλη.

Εκτός από τα αυτοκίνητα, τα κοσμήματα και τα χρήματα οι αρχές έχουν βρει και αρκετά όπλα μεταξύ των οποίων φαίνεται πως είναι και το όπλο αντιστράτηγου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί 35 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι Ρομά, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 80 άτομα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ