Η Κιμ Καρντάσιαν αποκαλύπτει: "Έχω ψωρίαση & το έχω απολύτως αποδεχθεί"

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κιμ Καρντάσιαν αναφέρεται στην ασθένεια από την οποία πάσχει, την ψωρίαση. 

Τώρα όμως αποφάσισε να εξομολογηθεί στους θαυμαστές της ότι πλέον δεν φοβάται να μιλά ανοιχτά για την πάθησή της σε αντίθεση με το παρελθόν που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για το κρύψει. 

 

«Δεν προσπαθώ καν πλέον τόσο πολύ να τα καλύψω» έγραψε στο app της KimKardashianWest.com την Τέταρτη. «Μερικές φορές νιώθω πως είναι κάτι σαν το μεγάλο μου ελάττωμα και όλοι το γνωρίζουν, οπότε γιατί να το καλύπτω;» πρόσθεσε.

«Έχω ψωρίαση, δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω γι' αυτό οπότε δεν υπάρχει λόγος να αισθάνομαι άβολα. Οπότε για να νιώσω καλύτερα εκθέτω όλες μου τις ανασφάλειες πριν ξεκινήσω μια φωτογράφιση με την ελπίδα πως κανείς δεν θα εστιάσει σε αυτό». 

 

Η διάσημη σταρ διαγνώστηκε με την πάθηση το 2010, την οποία και κληρονόμησε από την μητέρα της Kris Jenner, που επίσης έχει ψωρίαση. Όταν δε η δερματοπάθεια βρίσκεται σε έξαρση, το δέρμα της 35χρονης Kim γεμίζει από έντονα κόκκινα μπαλώματα κυρίως στο δεξί της πόδι, που «είναι και τα πιο εμφανή».


Δεν υπάρχει θεραπεία αλλά, όπως λέει στους θαυμαστές της, καταφέρνει να διαχειρίζεται τα συμπτώματα μέσω διατροφής και με ενέσεις κορτιζόνης. Επίσης κάθε βράδυ βάζει και μια αλοιφή με κορτιζόνη, πριν πέσει για ύπνο. «Όλοι όσοι έχουν ψωρίαση έχουν διαφορετικά συμπτώματα, μερικές φορές οι εξάρσεις έχουν φαγούρα, άλλες φορές μοιάζει σαν να βγάζεις λέπια. Στην περίπτωσή μου η έξαρση έρχεται αραιά και που για διάφορους λόγους» εξηγεί και συμπληρώνει «εννοείται πως πάντα ελπίζω σε μια θεραπεία, αλλά στο μεσοδιάστημα, μαθαίνω απλώς να το δέχομαι ως κομμάτι αυτού που είμαι».

 

Πριν πέντε χρόνια, είχε δείξει δημοσίως το πόσο πολύ την επηρέαζε η ψωρίαση, κατεβάζοντας το παντελόνι της και δείχνοντας την κοιλιά της σε ένα επεισόδιο του KUWTK. Ύστερα αποκάλυψε τα μεγάλα κόκκινα σημάδια που ξεκινούσαν από τα πόδια της κι έφταναν μέχρι τα χέρια της, καλύπτοντας ολόκληρο το σώμα της. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ