Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Σάλος με την τύφλωση και τον θάνατο 6 σκυλάκων σε τεστ για υαλουρονικό


Έξι κουτάβια τυφλώθηκαν και στη συνέχεια θανατώθηκαν για μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μιζούρι - Κολούμπια, μια κατάληξη που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις και φορείς .   

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 7 Απριλίου, τέσσερις ερευνητές στο πανεπιστήμιο αναλύουν τα αποτελέσματα που έχει το υαλουρονικό οξύ στην εφαρμογή του για βλάβες στον οφθαλμό σε σκύλους.  

 

Σε έξι από τα μπιγκλ προκλήθηκε ολική τύφλωση στο ένα μάτι και μετά από ένα χρόνο ξεκίνησαν οι εφαρμογές της θεραπείας στα σκυλιά. Τα έξι κουτάβια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με την εφαρμογή της θεραπείας να γίνεται στα μισά προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε βελτίωση.

Τελικά προέκυψε πως δεν σημειώθηκε καμία βελτίωση και μετά την πιλοτική μελέτη, και τα έξι σκυλιά θανατώθηκαν αν και τα μάτια τους αφαιρέθηκαν και διατηρήθηκαν για μελλοντική χρήση σε άλλες έρευνες.  

 

Στην εφημερίδα Daily News, το πανεπιστήμιο υπερασπίστηκε την πρακτική και τη μελέτη του και τόνισε  ότι η έρευνα σε ζώα ήταν απαραίτητη για να βρεθούν απαντήσεις σε μερικά σημαντικά ιατρικά θέματα. "Δεδομένου ότι τα σκυλιά μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά οφθαλμού με τους ανθρώπους, είναι ιδανικοί υποψήφιοι για τις μελέτες του κερατοειδούς," ανέφερε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου. Πρόσθεσε ότι τα σκυλιά ήταν "όσο πιο άνετα γίνεται" κατά τη διάρκεια της περιόδου των δοκιμών.

 

Εικόνες από το Πανεπιστήμιο έδειχναν ωστόσο πως στα μάτια των σκύλων είχε χρησιμοποιηθεί οξύ για να τα τυφλώσει και να προκληθεί μεγάλη βλάβη στον κερατοειδή. Το Beagle Freedom Project, μια ομάδα υποστήριξης για σκυλιά, καταγγέλει το πανεπιστήμιο για βαρβαρότητα και ανευθυνότητα και σημειώνει πως ακόμη και ο τρόπος που έγινε η μελέτη δεν ήταν ενδεικτικός γιατί το δείγμα ήταν πολύ μικρό και δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί έγκριτο το πόρισμα. Συνεπώς όλος αυτός ο βασανισμός ήταν απλά ανώφελος και επιπλέον ζητούν εξηγήσεις γιατί τα σκυλιά εξοντώθηκαν και δεν δόθηκαν για υιοθεσία μετά το τέλος των δοκιμών.  

Ο φορεάς υποστήριξε πως το νομοσχέδιο Beagle Freedom το οποίο πέρασε στη Νέα Υόρκη, στις 16 Αυγούστου, ξεκαθαρίζει πως οι γάτες και οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται σε χρηματοδοτούμενη από το κράτος  έρευνα,  πρέπει να τεθούν για υιοθεσία και όχι να θανατώνονται μετά το τέλος των δοκιμών. Παρόμοιοι νόμοι έχουν επίσης περάσει σε κράτη όπως η Καλιφόρνια και η Νεβάδα.  

 

Το νομοσχέδιο ονομάστηκε Beagle Freedom διότι η πλειοψηφία των πειραμάτων σε σκυλιά, πραγματοποιείται στη συγκεκριμένη ράτσα, επειδή είναι πολύ φιλικά στα διαχείριση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ