Τα παιδικά βιβλία των διακοπών

Μία από τις καλύτερες στιγμές των καλοκαιρινών διακοπών είναι αυτή η απογευματινή ώρα χαλάρωσης, παρέα με ένα καλό βιβλίο. Γνωρίστε στα παιδιά την αξία του καλού βιβλίου στη ζωή τους, επιλέγοντας κάποια από τα καλύτερα των μεγάλων ελληνικών εκδοτικών οίκων. Δείτε τις προτάσεις μας ανά ηλικία:

Μία από τις καλύτερες στιγμές των καλοκαιρινών διακοπών είναι αυτή η απογευματινή ώρα χαλάρωσης, παρέα με ένα καλό βιβλίο. Γνωρίστε στα παιδιά την αξία του καλού βιβλίου στη ζωή τους, επιλέγοντας κάποια από τα καλύτερα των μεγάλων ελληνικών εκδοτικών οίκων. Δείτε τις προτάσεις μας ανά ηλικία:




Ηλικίες 3-6 ετών

Η Ευτυχούπολη, εκδόσεις Ψυχογιός
Ο Ευτύχιος λατρεύει τα ταξίδια. Παρέα με την Ευτυχούλα ξεκινούν για ένα ταξίδι προκειμένου να μάθουν σε όλους τους ανθρώπους να χαμογελούν. Πώς θα τα καταφέρουν; Μα ξέρουν το μυστικό της ευτυχίας! Σκοπός του βιβλίου είναι να το μάθουν και τα παιδιά!
Τιμή: 9,90 ευρώ.

Ο ερωτευμένος βάτραχος, εκδόσεις Πατάκη
Ξαφνικά η καρδιά του Βάτραχου χτυπούσε περίεργα. Ήταν ερωτευμένος! Και εκλεκτή της καρδιάς του η Πάπια. Όμως πώς να κερδίσεις την καρδιά μιας λευκής πάπιας όταν είσαι ένας πράσινος βάτραχος;
Ο Βάτραχος του Μαξ Βέλθουις δεν είναι ένας συνηθισμένος πράσινος βάτραχος. Αντιμετωπίζει όλα τα θέματα που απασχολούν τα μικρά παιδιά με τρόπο ευθύ, απλό και συνάμα διασκεδαστικό. Χάρη στο Βάτραχο ο Βέλθουις χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους δημιουργούς και για το έργο του βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν.
Τιμή: 9,90 ευρώ.

Οι περιπέτειες του Πέρη, εκδόσεις Μίνωας
Ο Πέρης είναι ένα αγόρι που αγαπά τα γλυκά. Ό,τι όμως έχει γλυκιά γεύση δε σημαίνει ότι είναι και λιχουδιά, όπως το γλυκό σιρόπι για τον πονόλαιμό του. Μπλέκει έτσι σε περιπέτειες, από τις οποίες μαθαίνει για τα φάρμακα και τις άλλες τοξικές ουσίες που είναι βλαβερές για τον άνθρωπο.
Τιμή: 11 ευρώ.




Ηλικίες 6-9 ετών

10 ιστορίες με πειρατές, εκδόσεις Μεταίχμιο
Ένα βιβλίο με 10 πρωτότυπες ιστορίες από διάφορους συγγραφείς -άλλοτε τρυφερές, άλλοτε χιουμοριστικές- αστεία τραγουδάκια, παιχνίδια και 10 έξυπνες κατασκευές, ιδανικό για τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών.
Τιμή: 9,99 ευρώ.

Γιαγιά στο Ψυγείο, εκδόσεις Ψυχογιός
Η Βούλα Μάστορη επιστρέφει με την απίθανη ιστορία του Λέανδρου και του Φαίδωνα που θέλουν να βάλουν τη γιαγιά τους στο ψυγείο για να τη διατηρήσουν φρέσκια! Αρκεί να καταφέρουν να την πείσουν! Τρυφερό και επίκαιρο, το βιβλίο προσεγγίζει με χιούμορ και διακριτικότητα το θέμα των γηρατειών.
Τιμή: 5,94 ευρώ.

Καλοκαιρινή μπόρα, εκδόσεις Πατάκη
Όταν η Κοιλάδα πλημμυρίζει και το σπίτι τους βρίσκεται κάτω από το νερό, η οικογένεια Μούμιν αναγκάζεται να βρει ...άλλο σπίτι. Κι ευτυχώς: εκεί που είναι σκαρφαλωμένοι στη σκεπή τους για να σωθούν, ένα πελώριο σπίτι περνάει πλέοντας από δίπλα τους. Ένα σπίτι περίεργο, γεμάτο παράξενα πράγματα κι αλλόκοτους θορύβους και μυστήρια δωμάτια. Οι Μούμιν, όμως, θα ταξιδέψουν μ' αυτό - κι όχι μόνο πάνω στο νερό. Όταν το καινούργιο σπίτι σταματά στην ακτή, ο Μούμιν και η δεσποινίς Σνόρκιν αποφασίζουν να περάσουν μια νύχτα στη στεριά. Μα ξυπνώντας την άλλη μέρα το πρωί, το σπίτι έχει γίνει άφαντο. Η Μαμά Μούμιν κοντεύει να τρελαθεί από την ανησυχία της. Μα ο Μπαμπάς Μούμιν καταστρώνει ένα θαυμάσιο σχέδιο για να ξαναβρεθούν όλοι μαζί.
Τιμή: 7,90 ευρώ.

Το ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας, εκδόσεις Κέδρος
Η κόκκινη ομπρέλα, ξεχασμένη από τον κάτοχό της στην ομπρελοθήκη της Πινακοθήκης Ουφίτσι, ανακαλύπτει τη μαγεία των πιο διάσημων έργων ζωγραφικής στον κόσμο. Γνωρίζει από κοντά την Αφροδίτη, την Ώρα, τους Ανέμους, μαθαίνει για το ζωγράφο Σάντρο Μποτιτσέλι, τη Σιμονέτα, τον Τζουλιάνο, και αποφασίζει να κάνει μια πολύ παράξενη... μετακόμιση. Έτσι αρχίζει το ταξίδι της μέσα στο διάσημο πίνακα Η γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι!
Το υπέροχο βιβλίο της Ελπίδας Μανηδάκη έχει εικονογραφηθεί εξαιρετικά από τη Λέλα Στρούτση.
Τιμή: 9,50 ευρώ.




Ηλικίες 9-12 ετών

«Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες», εκδόσεις Λιβάνη
Βρισκόµαστε στο 392 π.Χ. Δύσκολα χρόνια για την Αθήνα... Δεν είχαν καταλάβει τότε οι άνθρωποι την αξία που είχε η Ειρήνη για την ανθρωπότητα. Έκαναν, λοιπόν, πολέµους. Πολέµους που δεν τους άφηναν να σταθούν στα πόδια τους. Τα πράγµατα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Τότε... Η Πραξαγόρα και οι φίλες της, μεταμφιεσμένες σε άντρες, με ψεύτικα γένια και μουστάκια, αποφασίζουν να δράσουν. Πηγαίνουν στην Εκκλησία του Δήμου για να...
Η Κάρμεν Ρουγγέρη γνωρίζει στα παιδιά τα καλύτερα έργα αρχαίων συγγραφέων με τον πιο κατανοητό και ευχάριστο τρόπο.
Τιμή: 12,60 ευρώ.

Πώς χάθηκε η γατόμπαλα την Κυριακή το μεσημέρι;, εκδόσεις Ψυχογιός
Πώς χάθηκε η Γατόμπαλα, ο ολοστρόγγυλος σαν μπάλα γάτος της κυρίας Αντιγόνης, την Κυριακή το μεσημέρι; Αυτό το μυστήριο βάλθηκαν να εξιχνιάσουν ο Μπάμπης και ο Σάκης, δυο φιλαράκια που μένουν στην ίδια πολυκατοικία. Όλοι οι ένοικοι είναι ύποπτοι, γιατί όλοι είχαν το δικό τους λόγο να θέλουν να εξαφανιστεί ο γάτος. Άραγε ο δράστης ήταν ο στρατηγός με το κουτσό πόδι ή ο τσιγκούνης κύριος Ζαχαρίας; Η κυρία Μάσα, η Ρωσίδα μαμά της Ελένας, ή η υψίφωνος μαμά του Άλκη; Μήπως ήταν κάποιος «υπεράνω πάσης υποψίας»; Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο οι δυο μικροί ντετέκτιβ; Και το σημαντικότερο: Θα βρουν, τελικά, τη Γατόμπαλα;
Μυστήριο, χιούμορ, συγκίνηση και ανθρωπιά είναι τα υλικά που συνθέτουν το βιβλίο αυτό της Σοφίας Παράσχου με την ευρηματική εικονογράφηση.
Τιμή: 4,48 ευρώ.

Αόρατοι ρεπόρτερ: Η στοιχειωμένη ταινία, εκδόσεις Μεταίχμιο
Περίεργα ατυχήματα εμποδίζουν τα γυρίσματα μιας μεγάλης ταινίας τρόμου. Ποιος φοβάται τις αποκαλύψεις της; Η Μυρτώ, το μέλος της φοβερής δημοσιογραφικής ομάδας των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, γίνεται ηθοποιός και παίζει στην ταινία για να λύσει το μεγαλύτερο κινηματογραφικό μυστήριο όλων των εποχών! Ένας νομπελίστας συγγραφέας, ένα τρομερό μυστικό απ' το παρελθόν, ιπτάμενες φωτιές, η Απαγορευμένη Πόλη, διασκεδαστικά κινηματογραφικά γυρίσματα, βόλτες στη Χαλκιδική, κυνηγητά στον Πύργο του Άιφελ, ταξίδια στο Παρίσι, στη Ρώμη, στο Πεκίνο, στον Βόρειο Πόλο! Η Μυρτώ θα πραγματοποιήσει τα όνειρά της και θα ανακαλύψει κάτι συγκλονιστικό και αναπάντεχο...
Μια διασκεδαστική, ανατρεπτική περιπέτεια για τη δύναμη της αλήθειας και της αγάπης, με ήρωες τους πιο παράξενους και επιδέξιους ρεπόρτερ του κόσμου, από την σειρά «Αόρατοι Ρεπόρτερ» του Άρη Δημοκίδη.
Τιμή: 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ