Θες αυτό το καλοκαίρι να γίνει το καλύτερο της ζωής σου; - Ιδού 7 τρόποι για να το καταφέρεις

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που επιβάλλεται να ζήσεις λίγο πιο ξέγνοιαστα χωρίς τους κλασικούς περιορισμούς που σε απασχολούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Και παρόλο που δεν υπάρχουν οδηγίες για να περάσεις καλά, έχουμε μερικές συμβουλές για να γίνει αυτό το καλοκαίρι το πιο όμορφο της ζωής σου. Κι αυτό δεν προϋποθέτει ούτε έξοδα, ούτε κόπο.

1. Μην βιάζεσαι
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιάζεσαι. Να φύγεις αμέσως. Ή, όταν φτάσεις, να τα δεις και να τα κάνεις όλα. Όσο λιγότερο άγχος έχεις, τόσο περισσότερο θα απολαύσεις όλες τις μυρωδιές, τα αξιοθέατα, τους ανθρώπους και το καλοκαίρι σου γενικότερα. Χαλάρωσε, και αξιοποίησε όλες τις αισθήσεις σου έτσι ώστε αυτό το καλοκαίρι να σου μείνει αξέχαστο.

2. Πες ναι σε νέα πράγματα
Αν, γενικότερα, είσαι τύπος που διστάζει να δοκιμάσει κάτι νέο και διαφορετικό, προσπάθησε σιγά σιγά να λες ναι και να μην περιορίζεσαι μόνο σε αυτά που ήδη ξέρεις. Επισκέψου ένα μέρος στο οποίο δεν έχεις πάει, δοκίμασε ένα νέο φαγητό, ξεκίνα ένα χόμπι. Το να αλλάξουμε κάποιες από τις κλασικές συνήθειες, συμβάλλει στο να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι, όσο και αν ακούγεται περίεργο.

3. Πες όχι στα πρέπει του καλοκαιριού
Εκφράσεις του τύπου “πρέπει να πάμε σε νησί φέτος”, ”πρέπει να κάνουμε τόσα μπάνια” είναι απαγορευμένες. Φέτος δεν πρέπει τίποτα. Απλά σκέψου εσύ πως θέλεις να περάσεις καλά, και μείνει μακριά από άτομα που σε αγχώνουν. Στην τελική, δεν κρίνεται το αν θα περάσεις καλά, το να πας απαραίτητα σε κάποιο νησί!

4. Μην κάνεις απολύτως τίποτα
Είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα, ότι όλη την ώρα πρέπει να είσαι απασχολημένη με κάποια δραστηριότητα. Δεν είσαι ρομπότ και είναι απόλυτα λογικό τις ημέρες του καλοκαιριού να μη θέλεις να κάνεις τίποτα. Φτιάξε ένα δροσιστικόsmoothie και χαλάρωσε στην αιώρα σου (απαραίτητο must have καλοκαιριού).

5. Φτιάξε εσύ το δικό σου καλοκαίρι
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, γιατί πάντα στο τέλος δεν κάνεις αυτό που εσύ θέλεις; Διότι πάντα περιμένεις από τους άλλους να προγραμματίσουν. Το φετινό καλοκαίρι ανάλαβε εσύ δράση και παρότρυνε τους φίλους σου να κάνετε πράγματα μαζί. Ακόμη και αν δεν έχεις παρέα, μη διστάσεις να κάνεις πράγματα μόνη σου. Ξεκίνα πρωινό τρέξιμο, δες μια ταινία σε ένα θερινό σινεμά, πήγαινε στο live του αγαπημένου σου συγκροτήματος. Έτσι, θα έχεις κάνει αυτό που σε πραγματικά σε ευχαριστεί.

Διαβάστε τους 2 τελευταίους τρόπους στο tsemperlidou.gr 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ