Το άπαικτο αλμυρό cheesecake με γλυκό ντομάτας, σε εκπληκτική συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Αυτό το cheesecake θα σας ξετρελάνει - Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.

Συστατικά
Για τη βάση

1 κ.γ θυμάρι φρέσκο
1 συσκευασία κριτσίνια με σουσάμι ή παξιμάδια (150 γρ.)
150 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Για την κρέμα

200 γρ. φέτα πικάντικη τριμμένη
600 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. γιαούρτι
3 μικρά φύλλα ζελατίνης
1 σφηνάκι γάλα φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
χυμό από λεμόνι
ξύσμα από λεμόνι
Για το σερβίρισμα

γλυκό ντομάτας με τζίντζερ και κάρδαμο 

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση

Aφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει
Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ή το μούλτι τα κριτσίνια ή τα παξιμάδια μέχρι να γίνουν σκόνη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνει μια πάστα.
Τέλος, στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας 25 εκ. με αποσπώμενη βάση δουλεύοντας το μείγμα με τα δάχτυλά μας ελαφρά λαδωμένα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πήξει και να ετοιμάσουμε την κρέμα
Για την κρέμα

Σε ένα μπολ με κρύο νερό, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης.
Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι. Προσέχουμε να μην έχει το μείγμα μας γρομπαλάκια.
Ζεσταίνουμε καλά το 1 σφηνάκι φρέσκο γάλα.
Στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη (που ήδη έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό) και την διαλύουμε στο φρέσκο ζεστό γάλα.
Προσθέτουμε στο κυρίως μείγμα της κρέμας, το σφηνάκι του γάλακτος με τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στρώνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη βάση που ήδη έχουμε φτιάξει με τα κριτσίνια ή τα παξιμάδια.
Τέλος, αφήνουμε για 5 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά το μείγμα.

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ