Εκπληκτικό story: Πως ζουν οι 150 ιπποπόταμοι του Πάμπλο Εσκομπάρ 20 χρόνια μετά τον θάνατο του βασιλιά της κόκας

Η περιοχή γύρω από το χωριό Ντοραντάλ, όπου βρισκόταν το ράντσο «Ασιέντα Νάπολες» του Εσκομπάρ, «είναι σαν παράδεισος για τους ιπποπόταμους» λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ντόπιος κτηνίατρος Χάιρο Λεόν Ενάο.

 

«Δεν κινδυνεύουν από θηρευτές και αναπαράγονται ταχύτερα από ό,τι θα έκαναν στο φυσικό τους περιβάλλον» προσθέτει.

Τα γιγαντόσωμα θηλαστικά δεν έχουν επιτεθεί ποτέ σε κατοίκους, ξηλώνουν όμως φράχτες και αφοδεύουν στα ποτάμια, δηλώνει ο Νταβίδ Ετσεβέρι Λόπες, βιολόγος της τοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Κορνάρε.

 

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν ένας από τους ισχυρότερους και πλουσιότερους εγκληματίες του κόσμου όταν αγόρασε τέσσερις ιπποποτάμους από ζωολογικό κήπο της Καλιφόρνια και τους μετέφερε στο ράντσο του.

Τα μέλη της συμμορίας του σκοτώθηκαν ή φυλακίστηκαν, όμως τα παχύδερμα κατοικίδια παρέμειναν στο ράντσο και σταδιακά έμαθαν να φροντίζουν μόνα τους τον εαυτό τους.

Σήμερα εκτιμάται ότι οι ιπποπόταμοι του Ντοροντάλ είναι περίπου 35 και περιφέρονται σε απόσταση μέχρι 150 χιλιομέτρων από το χωριό.

 

Ο Λεόν και ο Ετσεβέρι ξεκίνησαν κάποια στιγμή πρόγραμμα στείρωσης, κατάφεραν όμως να στειρώσουν μόνο τέσσερις ιπποποτάμους. Το κόστος ήταν υψηλό, και είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβει κανείς αν ένας ιπποπόταμος είναι αρσενικός, αφού οι όρχεις είναι κρυμμένοι μέσα στην κοιλιά.

 

Οι προσπάθειες πλέον εστιάζονται στον περιορισμό των παχυδέρμων εντός των ορίων της περιοχής τους. Ο Λεόν και ο Ετσεβέρι στήνουν εμπόδια και φράχτες και φυτεύουν τρυφερά λαχανικά για να κρατούν τα ζώα ευτυχισμένα εκεί όπου βρίσκονται.

Αρκετοί κάτοικοι του χωριού δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν ενοχλούνται από την παρουσία των ξενόφερτων ζώων.

«Είναι πλέον συνηθισμένο να τους βλέπεις εδώ γύρω. Είναι σαν να βρισκόμαστε στην Αφρική» σχολίασε η Κλάρα Νούνιες, νοικοκυρά 48 ετών.

 

«Όταν όμως κάποιος τύχει να πλησιάσει, γίνεται τρομακτικό». 

 

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ