Τορτίγια με κοτόπουλο και σαλάτα coleslaw έφταιξε ο Άκης Πετρετζίκης για να πάμε πικ νικ

Μια γρήγορη και πολύ γευστική συνταγή!

 

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

3 φιλέτα κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. σουμάκ
1 κ.γ. μαραθόσπορους
4 πίτες ολικής άλεσης

Για τη σαλάτα coleslaw

200 γρ. λάχανο, λεπτοκομμένο
1/2 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
100 γρ. καρότα, λεπτοκομμένα
2 σέλερι, μόνο τα κλωνάρια του, λεπτοκομμένα
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μήλο, λεπτοκομμένο
ξύσμα από 1 λάιμ
2 κ.σ. λευκό ξύδι
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
λίγο τσίλι
λίγο σουμάκ

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα. 
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. 
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε λωρίδες, κατά μήκος. 
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μας με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 
Τα βάζουμε στο τηγάνι να πάρουν ωραίο χρώμα για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.  
Απλώνουμε σε ένα ταψί, σουμάκ και μαραθόσπορους. 
Βγάζουμε τα φιλέτα μας από το τηγάνι και τα βάζουμε στο ταψί με το σουμάκ και τους μαραθόσπορους. Γυρνάμε τα φιλέτα με μία τσιμπίδα ώστε να πάει παντού το μείγμα των αρωματικών. 
Ψήνουμε για 7 λεπτά.

Για τη σαλάτα

Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, λεπτοκόβουμε τα λαχανικά μας (λάχανο, κρεμμύδι, καρότα, σέλερι και μήλο) και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Πασπαλίζουμε με ξύδι. Τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγουν τα υγρά τους και να τα κάνουμε τουρσί.
Βάζουμε μέσα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να απορροφήσει το γιαούρτι τα υγρά από τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σουμάκ και λίγα φύλλα δυόσμου.
Παίρνουμε τις πίτες μας, απλώνουμε στη μέσα λίγη σαλάτα και βάζουμε κοτόπουλο.
Διπλώνουμε τις πίτες μας πρώτα και σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ