Ώρα 0 για την τύχη του ''Μαρινόπουλου'': Σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών οι 4 αιτήσεις της εταιρίας

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για το μέλλον της εταιρείας «Μαρινόπουλος», καθώς στο Πρωτοδικείο Αθηνών συνεκδικάζονται και οι τέσσερις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από πλευράς του ομίλου.

Η σημερινή απόφαση θα ληφθεί στη σκιά της χθεσινής επιβεβαίωσης από την πλευρά της Σκλαβενίτης μέσω επιστολής, ότι διερευνά τις πιθανότητες συμμετοχής της στις διαδικασίες εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, σε συνεργασία πάντοτε με τους πιστωτές και τις δανείστριες τράπεζες, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Αν σήμερα το Πρωτοδικείο δώσει παράταση ζωής μέχρι να εκδικαστούν η κύρια αίτηση προσφυγής στο άρθρο 99 της εταιρείας και των τριών συγγενικών της εταιρειών γίνεται αντιληπτό ότι το επόμενο διάστημα οι διαπραγματεύσεις με τον Σκλαβενίτη και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα κρίνουν και την τύχη της εταιρείας και των χιλιάδων εργαζομένων και προμηθευτών της.

Πάντως υπέρ της αίτησης της «Μαρινόπουλος» φέρονται να τάσσονται οι εργαζόμενοι και το Δημόσιο, ενώ θετικά προσκείμενες εμφανίζονταν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Στον αντίποδα, μερίδα πιστωτών αναμένεται να εναντιωθεί ζητώντας την πτώχευση της αλυσίδας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ