Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Γυναίκα επιχειρηματίας εισέπραξε αποζημίωση μετά από 14 χρόνια που έχασε τα πάντα με πλημμύρα στον Κηφισό

Χρειάστηκαν 14 χρόνια και η διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη προκειμένου επιχειρηματίας να εισπράξει την αποζημίωση που δικαιούτο, λόγω ζημιών από φυσική καταστροφή.
 

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2002 ο Κηφισός ποταμός υπερχείλισε στο ύψος του Νέου Φαλήρου, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς πολλές επιχειρήσεις της περιοχής. Για να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ζημιές, αρχικά, οι επιχειρήσεις αποζημιώθηκαν με ένα χαμηλό, σε σχέση με την εκτιμηθείσα ζημιά, ποσό. Επειδή η υπόλοιπη αποζημίωση δεν καταβλήθηκε, οι πληγέντες επιχειρηματίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν με αποφάσεις, οι οποίες κατέστησαν αμετάκλητες το 2014.

Η γυναίκα προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος απευθύνθηκε στις οικονοµικές υπηρεσίες, αλλά και στην πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραµµατείας Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων, ζητώντας την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων και την καταβολή της επιδικασθείσας αποζηµίωσης, ύψους 315.100 ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη Αρχή, διαπίστωσε σημαντική κωλυσιεργία από την πλευρά της διοίκησης στην καταβολή των ποσών, ενώ και οι αλλαγές στις αρµοδιότητες των εµπλεκόµενων υπηρεσιών επιβράδυναν κατά πολύ τη σχετική διαδικασία.

Τελικά, κατόπιν της παρέµβασης του Συνηγόρου, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραµµατείας ολοκλήρωσαν τη σχετική διαδικασία, µε τη διαβίβαση των σχετικών δικαιολογητικών προς την υπηρεσία δηµοσιονοµικού ελέγχου και έτσι η δικαιούχος εισέπραξε το ποσό που της είχε επιδικαστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ