Πες μου το ζώδιό σου να σου πω τι είδους μανούλα είσαι ή θα γίνεις!

Κι όμως τα άστρα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε την μητρότητα, μιας και το κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Δες παρακάτω τι είδους μαμά είσαι ανάλογα με το ζώδιό σου!

Κριός:

Διαθέτεις ισχυρό μητρικό ένστικτο. Έχεις μια έντονη προσωπικότητα σαν άτομο, και αυτό σε βοηθά να μάθεις στα παιδιά σου τι σημαίνει ανεξαρτησία και αυτάρκεια. Στα μειονεκτήματά σου, τα απότομα ξεσπάσματα θυμού που συχνά τρομοκρατούν τα παιδιά. 

Ταύρος:

Είσαι παραδοσιακή μαμά και μάλλον αυστηρή. Τα παιδιά σου ξέρουν ότι μπορούν να βασίζονται σε σένα κι ότι θα είσαι πάντα δίπλα τους όταν το έχουν ανάγκη. Επειδή είσαι άτομο που δεν του αρέσουν οι αλλαγές και αγαπά την σταθερότητα η μεταβατική περίοδος της εφηβείας ίσως σε δυσκολέψει.  

Δίδυμοι:  

Δίνεις πολύ μεγάλη σημασία στη γνώση και στην εκπαίδευση των παιδιών σου επιλέγοντας τα πιο εκπαιδευτικά παιχνίδια και αναζητώντας το καλύτερο σχολείο. Στα μειονεκτήματά σου η έλλειψη σταθερότητας που μπερδεύει και δημιουργεί άγχος καμιά φορά στα παιδιά.

Καρκίνος:

Το μητρικό σου ένστικτο είναι πολύ ισχυρό. Η οικογένεια είναι για σένα το παν και το δείχνεις κάθε μέρα με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Ίσως πρέπει να γίνεις λίγο πιο αυστηρή, ώστε να δείξεις και στα παιδιά σου τον τρόπο να σε σέβονται περισσότερο.  

Λέων:

Η διάθεσή σου να μαθαίνεις καινούρια πράγματα δίνει ένα καλό παράδειγμα στα παιδιά σου, ότι πρέπει να προσπαθούν για ό,τι επιθυμούν. Το μειονέκτημά σου είναι ότι συνήθως θέλεις να παίρνεις εσύ όλες τις αποφάσεις. Μάθε πότε πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω, ώστε να τους δίνεις την ευκαιρία να παίρνουν πρωτοβουλίες και να γίνουν ανεξάρτητα  

Παρθένος:

Είσαι ταυτόχρονα συντηρητική, φιλελεύθερη και φανατική οπαδός της υγιεινής διατροφής και της άσκησης. Νιώθεις διαρκώς την ανάγκη να προσπαθείς για να είναι όλα τέλεια σε κάθε τομέα  Στα μειονεκτήματά σου, η ανασφάλεια που μερικές φορές δυσκολεύει τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.

Ζυγός:

Ζεις για τα παιδιά σου, κι αυτό τα κάνει να νιώθουν αγάπη, ασφάλεια και υποστήριξη. Ξέρεις να τους προσφέρεις ηρεμία και την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Έχεις όμως πολύ υψηλά στάνταρ και μερικές φορές νιώθεις ότι είναι αδύνατο να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις. 

Σκορπιός :

Σε όσους δεν σε γνωρίζουν καλά ίσως φαίνεσαι σκληρή και αυστηρή μαμά, όμως με την οικογένειά σου είσαι πολύ τρυφερή. Η μαμά Σκορπιός είναι δυναμική και πάντα παρούσα για να προστατέψει τα παιδιά της. 

Τοξότης:

Για ένα τόσο ελεύθερο πνεύμα όπως εσύ, η μητρότητα είναι ένας μεγάλος συμβιβασμός, κυρίως επειδή εκτιμάς τόσο πολύ την ανεξαρτησία σου. Αντιμετωπίζεις τη μητρότητα σαν μια ακόμα περιπέτεια κι αυτό σε βοηθάει να ξεπερνάς τα όποια προβλήματα. 

Αιγόκερως:  

Βάζεις όρια και απαιτείς πειθαρχία από τα παιδιά σου. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, εσύ φέρνεις τα περισσότερα χρήματα στην οικογένεια. Ενώ, συχνά νιώθεις σαν να κουβαλάς τον κόσμο στις πλάτες σου και δεν έχεις ποτέ χρόνο για να χαλαρώσεις. 

 

Υδροχόος:

Το οργανωμένο χάος είναι η ειδικότητά σου, γι’ αυτό και η καθημερινότητα για την οικογένειά σου δεν είναι ποτέ βαρετή. Μαθαίνεις στα παιδιά σου να μη φοβούνται να είναι ο εαυτός τους. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα παιδιά χρειάζονται σταθερότητα. 

 

Ιχθύς:

Τα παιδιά σου γνωρίζουν ότι πάντα θα έχουν τη στήριξη της μαμάς η οποία είναι διατεθειμένη να κάνει οποιαδήποτε θυσία για χάρη τους. Συχνά δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου, κλαις εύκολα και παίρνεις το ρόλο του θύματος.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ