Σίμος Αναστασόπουλος Πρ. Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου: Άμεσα επενδύσεις και κοινωνική συνεννόηση

Η Εταιρική Διακυβέρνηση, μέσα από τις επιχειρηματικές εξελίξεις και τα μείζοντα θέματα στον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο βρέθηκαν στο επίκεντρο συνεδρίου που διοργάνωσε η Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, την Πέμπτη, 26 Μαϊου, στο ξενοδοχείο Athens Ledra.

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στην “θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης και την έστω ασαφή και υπό προϋποθέσεις συμφωνία για το χρέος” δια μέσω της οποίας, όπως ανέφερε πιθανότατα να ανοίγει ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας για τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας.

«Τα νέα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα που χρειάστηκε να πάρει η κυβέρνηση, αναγκαία για να κλείσει μια διαπραγμάτευση που κράτησε πολύ και συσσώρευσε προβλήματα και κόστος στην πραγματική οικονομία, θα επιτείνουν την ύφεση που ξεκίνησε από το δεύτερο ήμισυ του 2015».

Τόνισε επίσης ότι, η όποια ρύθμιση του χρέους από μόνη της δεν είναι ικανή να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη: «Για την ανάπτυξη απαιτείται η αύξηση της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα, των επιχειρήσεων παλαιών και νέων που θα δημιουργήσουν πλούτο για την χώρα, νέες θέσεις εργασίας και πηγή εσόδων για την κυβέρνηση ώστε να μπορεί να συνεχίσει να συλλέγει τους φόρους που χρειάζεται για την τήρηση των συμφωνηθέντων του Μνημονίου και την επίτευξη των στόχων για τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό πια ότι ο υπάρχον πλούτος εξαντλείται σε συνθήκες λιτότητας και μαζί εξαντλείται και η φοροδοτική ικανότητά πολιτών και επιχειρήσεων».

Έμφαση έδωσε κυρίως στις ξένες επενδύσεις λέγοντας: «Ας μην αυταπατώμεθα. Για να υπάρξει ανάπτυξη χρειάζονται άμεσες ξένες επενδύσεις και μάλιστα σημαντικές. Ο μόνος τρόπος να πείσουμε τις αγορές και τους επενδυτές να ξαναδούν την Ελλάδα θετικά είναι να εκπέμψουμε το σήμα ότι θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να τους δεχτούμε. Με λόγο συνεκτικό και πειστικό και με έργα δηλαδή με την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον που θα λειτουργεί με σταθερότητα, διαφάνεια και κανόνες δικαίου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ