"Φθινοπωρινός" ο καιρός και σήμερα, με έντονες βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως πολύ ισχυρά και θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.  Περισσότερο αναμένεται να επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Στερεά, η Βόρεια Πελοπόννησος και πιθανότατα η Εύβοια και οι Σποράδες. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 15 έως 19 στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 21 βαθμούς στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν έως και 6 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα οι εντάσεις τους ενδέχεται να φτάσουν τα 9 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στην Αττική, κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά στο Σαρωνικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους με τοπικά ισχυρά φαινόμενα και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από το βράδυ στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν σε ενίσχυση έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα 6 μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν αυξημένες βροχές. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι σε ενίσχυση στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ