Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν καταπιούμε τσίχλα; Όλα όσα μας έλεγε η μαμά και δεν την πιστεύαμε...

Ίσως έχετε ακούσει ότι αν καταπιείτε τσίχλα θα μείνει στο στομάχι σας για 7 χρόνια.

Το νέο βίντεο της Αμερικανικής Ένωσης Χημείας αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από το μύθο, παρουσιάζοντας τι συμβαίνει στο σώμα αν καταπιούμε τσίχλα.

Η διαδικασία της πέψης περιλαμβάνει τρία βασικά στάδια: τη μάσηση της τροφής, τη ζύμωση της τροφής και την επίδραση των οξέων του στομάχου στην τροφή.

Στο πρώτο στάδιο, καθώς μασάμε το φαγητό και αυτό κόβεται σε μικρότερα μέρη, οι μύες του πεπτικού σωλήνα κινούνται ώστε να το προωθήσουν προς το στομάχι.

Στο σάλιο, το στομάχι και το έντερο υπάρχουν ένζυμα που διασπούν τα συστατικά της τροφής (λιπαρά, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες).

Τέλος, τα γαστρικά υγρά πολτοποιούν την τροφή ώστε να περάσει από το έντερο.

Τι συμβαίνει με την τσίχλα

Όπως συμβαίνει με κάθε τροφή, η τσίχλα περνά από τα τρία παραπάνω στάδια.

Αν και η τσίχλα «αντιστέκεται» στο πρώτο στάδιο της πέψης (αφού δεν κόβεται σε μικρότερα κομμάτια όταν τη μασάμε) αλλά και στα ένζυμα και τα γαστρικά υγρά, απορρίπτεται κανονικά από το έντερο όπως κάθε άλλο περιττό μέρος της τροφής που καταναλώνουμε.

Με άλλα λόγια, η τσίχλα κατά κάποιο τρόπο «επιβιώνει» από τη διαδικασία της πέψης, όμως απορρίπτεται κανονικά από το σώμα μέσα σε μία με δύο ημέρες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ