9 Τρόποι να ομορφύνετε την είσοδο του σπιτιού σας σε 1 ώρα και με ελάχιστα λεφτά

Όλοι μας θέλουμε να ανανεώνουμε το σπίτι μας τακτικά αλλά συνήθως ο λόγος που δεν το κάνουμε είναι τα οικονομικά μας και η έλλειψη χρόνου. 

Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν σας δείχναμε μερικά tips για να ανανεώσετε την είσοδο του σπιτιού σας οικονομικά και σε λιγότερο από μια ώρα;

Πατάκι Το πατάκι είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι καλεσμένοι σας όταν φτάνουν στο σπίτι σας. Αλλάζοντάς το αμέσως θα δείξει η είσοδό σας πιο όμορφη και ελκυστική. Ένα όμορφο πατάκι με ένα αισιόδοξο μήνυμα είναι πάντα μια πολύ καλή επιλογή.

Mπορείτε να βρείτε αμέτρητα πατάκια τόσο σε καταστήματα με είδη σπιτιού όσο και σε e-shops. Ένα που ξεχωρίσαμε και θα μπορούσε να μπει στην είσοδο του σπιτιού σας ώστε να έχετε πάντα εκεί τις παντόφλες σας όταν γυρνάτε είναι αυτό της εικόνας παρακάτω.

DIY πατάκι από πέτρες Μπορείτε να φτιάξετε ένα πανέμορφο πατάκι μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα απλό πλαστικό πατάκι, κόλλα για πλαστικές επιφάνειες (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία και καταστήματα με είδη κατασκευών) και βότσαλα. Βάλτε κόλλα πάνω στο πατάκι και κολλήστε τα βότσαλα ή τις πέτρες μια προς μια. Φροντίστε να έχετε πλύνει αρχικά τις πέτρες σας και να έχουν σχετικά ομοιόμορφη επιφάνεια.

Χρησιμοποιήστε γαλότσες σαν γλάστρες Βάλτε όμορφα ζωηρόχρωμα λουλούδια μέσα στις γαλότσες που δεν χρησιμοποιείτε πια. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό και με αυτήν την diy γλάστρα μπορείτε να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας.

Vintage κρεμάστρα  Μια απλή vintage κρεμάστρα που θα μπει στον τοίχο της εισόδου του σπιτιού σας είναι μια απλή λύση για να κρεμάτε παλτό, μπουφάν ή ό,τι άλλο θέλετε, ενώ ταυτόχρονα δίνει στιλ στον χώρο σας.

Τραπεζάκι εισόδου Βάλτε ένα λεπτό τραπεζάκι στο χολ σας και κρεμάστε από πάνω είτε κρεμάστρες είτε έναν εντυπωσιακό μεγάλο πίνακα. Δώστε χρώμα στον χώρο σας επιλέγοντας ένα τραπεζάκι σε έντονη απόχρωση ή έναν πίνακα με δυναμικά και έντονα χρώματα. Πριν μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε τραπεζάκι, κάντε μια περιήγηση στο σπίτι σας και δείτε μήπως υπάρχει κάποιο τραπέζι σε κάποιο δωμάτιο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο χολ με μερικές μικρές αλλαγές.

Κρεμάστε τις καρέκλες σας Το χολ είναι ο ιδανικός χώρος για να κρεμάσετε τις καρέκλες σας. Φροντίστε μόνο να είναι σε καλή κατάσταση οι καρέκλες σας για να μην υποτιμηθεί ο χώρος. Tοποθετήστε αν θέλετε και έναν ξύλινο πάγκο στο ίδιο σημείο, που να μπορεί να κατεβαίνει και να δημιουργείται ένα γραφείο. Έτσι θα έχετε στο χολ σας ένα ολοκληρωμένο γραφείο που θα χρησιμοποιείτε όποτε σας χρειάζεται.

Ράφια οργάνωσης Οργανώστε λογαριασμούς, χρήσιμα έγγραφα και αποδείξεις που χρειάζεστε σε μια όμορφη ξύλινη κατασκευή στο χολ σας. Τοποθετήστε μερικά ράφια ή φτιάξτε μια ξύλινη κατασκευή μόνοι σας και βάψτε την σε μια έντονη απόχρωση για να ομορφύνει και να ζωντανέψει ακόμα περισσότερο ο χώρος σας.


Μια κατασκευή σαν και αυτή θα σας λύσει τα χέρια και θα μπορείτε να έχετε πάντα με αυτόν τον τρόπο τους λογαριασμούς σας σε τάξη.

Φτιάξτε ράφια από καφάσια Χρησιμοποιήστε τρία καφάσια τα οποία μπορείτε να βάψετε σε ό,τι απόχρωση θέλετε. Καρφώστε τα καφάσια στον τοίχο σας. Τοποθετήστε στο εσωτερικό τους ψάθινα καλάθια και αποθηκεύστε εκεί όλα τα αντικείμενα που θέλετε να έχετε στο χολ σας.

Φτιάξτε παπουτσοθήκη Χρησιμοποιώντας και πάλι καφάσια τα οποία μπορείτε να βάψετε σε διαφορετικές παστέλ αποχρώσεις ή σε παρόμοιες, φτιάξτε μια αυτοσχέδια παπουτσοθήκη στον τοίχο σας. Αμέσως ο χώρος σας θα ομορφύνει και εσείς θα αποκτήσετε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους που πάντα χρειάζονται μέσα σε ένα σπίτι.

Πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ