Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το Σαν Φρανσίσκο ετοιμάζεται να καλωσορίσει το νέο του σύμβολο: Το εντυπωσιακό άγαλμα της Αφροδίτης

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Lawrence Argent ξεκίνησε την δημιουργία ενός μοναδικού μνημείου στην περιοχή SoMa του Σαν Φρανσίσκο.

Πρόκειται για το ύψους 28 μέτρων γλυπτό της Αφροδίτης, ενός αγάλματος που θα αποτελέσει - με την ολοκλήρωσή του - το νέο σύμβολο της πόλης.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί στο κοινό την επόμενη άνοιξη.  Το ύψος του νέου αγάλματος από ανοξείδωτο χάλυβα είναι σχεδόν όσο αυτό του Αγάλματος της Ελευθερίας, απέναντι από την πόλη της Νέας Υόρκης. 

Εμπνευσμένο από το μοναδικό κομψοτέχνημα της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο στεγάζεται στο μουσείο του Λούβρου, το νέο δημόσιο έργο τέχνης είναι μια «περιδίνηση», ένας «ανεμοστρόβιλος» που σχηματίζει την σύγχρονη εκδοχή του ελληνικού αριστουργήματος.

Τα μέρη του κατασκευάζονται στην Κίνα και αποστέλλονται στις ΗΠΑ για συναρμολόγηση, σε 70 κομμάτια.Όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να ζυγίζει 50 τόνους.

Το έργο είχε προβλεφθεί στο πλάνο ανάπλασης του Angelo Sangiacomo, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο χειμώνα, ως κεντρικό χαρακτηριστικό της πλατείας, C'era Una Volta, στο τελικό συγκρότημα κατοικιών που σχεδίασε.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit

 

2nd family summit