Vintage βίντεο: Η τελευταία συνάντηση του Χοντρού και του Λιγνού - Ο αγαπημένος «Χοντρός» -60 κιλά!

Το 1956 ο Όλιβερ Χάρντι και ο Σταν Λόρελ, ο "Χοντρός και ο Λιγνός", σχεδίαζαν να επιστρέψουν στη μεγάλη οθόνη με μια νέα ταινία.

Ο Λόρελ, δηλαδή ο "Λιγνός", δεν είχε αλλάξει πολύ, αν και το έγχρωμο βίντεο αποκαλύπτει τα κλασσικά βρετανικά χαρακτηριστικά του.

Αντίθετα, ο "ΧοντρόςΌλιβερ Χάρντι ήταν κατά 63 κιλά ελαφρύτερος μετά την αυστηρή δίαιτα που είχε κάνει, για να αντιμετωπίσει τα καρδιολογικά του προβλήματα. Δύο χρόνια νωρίτερα, είχε υποστεί έμφραγμα και ήταν επιβεβλημένο να χάσει βάρος.

Δείτε τους να παίζουν μπροστά στο φακό στο παρακάτω βίντεο:

Ο θάνατος του Όλιβερ Χάρντι ήρθε τον Αύγουστο του 1957, έπειτα από ένα βαρύ εγκεφαλικό που τον καθήλωσε επί ένα έτος στο κρεβάτι. Ήταν ανήμπορος να μιλήσει και να κινηθεί. Το μαρτύριό του συνεχίστηκε για πολλούς μήνες. Μια εβδομάδα αργότερα ο Σταν Λόρελ (το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν  Άρθουρ Στάνλεϊ Τζέφερσον) δήλωνε: «Ήταν σαν αδελφός μου. Έτσι τελειώνει η ιστορία του Χοντρού και του Λιγνού».

Λέγεται ότι ο Λόρελ δεν ξεπέρασε ποτέ την απώλεια του στενού του φίλου. Ο "Λιγνός"  έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, στις 23 Φεβρουαρίου του 1965, μετά από καρδιακή προσβολή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ