Ο Βασίλης Λεβέντης τα είπε όλα στη Ρούλα χθες στο «Bravo Ρούλα»: Τα παιδικά χρόνια & οι βουλευτές που τον μισούν

Εντυπωσιασμένος από τα φώτα και τον κόσμο, ήταν ο Βασίλης Λεβέντης στην εμφάνιση του στο show της Ρούλας Κορομηλά «Bravo Ρούλα», που προβλήθηκε ζωντανά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

«Τι κοιτάτε κ. Λεβέντη μου;», ρώτησε η οικοδέσποινα του show τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. «Κοιτάζω τα φώτα. Τον κόσμο. Έχω συνηθίσει και μπαίνω σε στούντιο πιο λιτά, χωρίς πολλά φώτα, που έχει σημασία το τι θα πεις και όχι πόσο λάμπουν τα φώτα!», της απάντησε ο Βασίλης Λεβέντης.

 

«Τώρα τι; Μου την λέτε;» αποκρίθηκε με χιούμορ η Ρούλα Κορομηλά. Και πρόσθεσε: «Εγώ σας φώναξα εδώ για να πούμε κάποια πράγματα που δεν ξέρουμε για εσάς! Τα γνωρίζουμε όλα; Θέλω να μάθω πώς ξεκινήσατε, πού μεγαλώσατε;».

 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αποκάλυψε ότι μεγάλωσε στη Μεσσηνία και ότι αναγκάστηκε η οικογένειά του να φύγει από εκεί, όταν οι Γερμανοί έκαψαν την περιουσία του πατέρα του. «Αναγκάστηκε να φύγει αφού καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς. Είχαμε αποθήκες με φιστίκι, με ρύζι. Παίρνανε για τα στρατεύματα της Κατοχής και μετά κάποιοι μας κακολόγησαν και μας έβαλαν φωτιά οι Γερμανοί.

Εγώ δεν ήμουν γεννημένος. Εγώ γεννήθηκα το '51. Αλλά έχω αδερφό μεγαλύτερο. Είμαστε τέσσερα αδέρφια. Υπήρχε και πέμπτο παιδί το οποίο πέθανε από ελονοσία. Η μητέρα μου με τέσσερα παιδιά ήρθε στον Πειραιά», είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

 

Μιλώντας για τον πατέρα του, ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε εμφανώς συγκινημένος: «Μου είχε ζητήσει να μην χρησιμοποιήσω το πτυχίο μου μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για όλο τον κόσμο. Μπορώ να μην το τηρήσω αυτό;».

 

Για τις δυσκολίες που συνάντησε στην καριέρα του ως πολιτικός, τόνισε: «Και πολλοί συνάδελφοι σας δημοσιογράφοι με λοιδόρησαν και δυσκολεύτηκα στα media γιατί δεν είχα χρήματα, δεν είχα προσβάσεις. Εγώ νόμιζα ότι ιδρύοντας ένα κόμμα, οι πόρτες θα ήταν ανοιχτές. Όταν όμως το ίδρυσα, είδα ότι ήταν κλειστές και θα έπρεπε να τις ανοίγω μία μία».

Σκέφτηκε ποτέ να εγκαταλείψει την πολιτική;  «Πολλές στιγμές... Αλλά πάντα είχα την ελπίδα ότι ο κόσμος που δεν ψήφιζε, δεν ήξερε καλά τον Βασίλη Λεβέντη και αν τον γνώριζε θα τα καταφέρναμε». Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θέλω λίγο καιρό για να έρθει πολύς κόσμος μαζί μου. Θέλω λίγους μήνες για να φουσκώσει η θάλασσα...Δεν θέλω να τη φουσκώσω με ψέματα, αλλά με ειλικρίνεια. Προτιμώ να είμαι και δυσάρεστος, να πω και όχι, παρά να λέω ψέματα», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.

 

«Η εγγονή μου είναι επαναστάτρια. ''Ανακατεύει'' όλη τη Βουλή!»

Μιλώντας για τα εγγόνια του, ο Βασίλης Λεβέντης, αποκάλυψε ότι η εγγονή του, είναι επαναστάτρια. «Η Αναστασία είναι επαναστάτρια. ''Ανακατεύει'' όλη τη Βουλή. Μέχρι και στον Πρόεδρο μπαίνει μέσα!», είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

  
«Σκέφτομαι να γίνω πρωθυπουργός»

Για τους στόχους του στην πολιτική, ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε: «Το στοίχημα μου είναι να είμαστε τρίτο κόμμα την άλλη φορά». Σκέφτεται ότι μπορεί να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός; «Τώρα όχι, δεν γίνεται εκ των πραγμάτων. Την άλλη φορά ναι! Τώρα όχι! Αν είναι για το καλό της χώρας!», απάντησε ο Βασίλης Λεβέντης.

 

Τον κύριο Τσίπρα τον βλέπει στη Βουλή; «Τον βλέπω στη Βουλή», απάντησε. «Στο κυλικείο δεν πάει;» τον ρώτησε η Ρούλα Κορομηλά. «Από την πίσω πόρτα πάει. Στο κυλικείο δεν πάει...Δεν τρώνε στο κυλικείο. Έξω τρώνε! Καταρχάς η Βουλή έχει και εστιατόριο, εκτός από το κυλικείο!», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

 

Με ποιους κάνει παρέα στη Βουλή; «Με όλους κάνω παρέα. Και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας», απάντησε ο Βασίλης Λεβέντης. Τον φοβούνται; «Με μισούν λιγάκι γιατί ζητάω να μειωθεί ο μισθός του βουλευτή, από 7.000 να πάει στα 3.500», απάντησε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ