Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλη η γκαρνταρόμπα της με αφορμή τα 90 γενέθλια - Το νυφικό της, οι ιστορικές εμφανίσεις

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον πλανήτη με σήμα κατατεθέν της τα παλτό σε έντονα χρώματα, τα περίτεχνα καπελάκια και τα λευκά γάντια- οι τσάντες της κρύβουν μέσα τους πολλά ζευγάρια, γιατί συχνά λερώνονται και χρειάζεται να τα αντικαταστήσει από καθαρά- γίνεται σήμερα 90 ετών.

Και αυτό φυσικά είναι η καλύτερη αφορμή για πολλούς εορτασμούς, συνηθισμένους, όπως το σβήσιμο κεριών στην τούρτα της και πρωτότυπους, όπως τη διοργάνωση έκθεσης - της μεγαλύτερης που έχει γίνει μέχρι σήμερα- που θα δώσει σε όλες την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πολυτελή ρούχα και μοναδικά αξεσουάρ που έχει φορέσει όλα αυτά τα χρόνια, καθιερώνοντας το δικό της προσωπικό και μοναδικό στυλ.

Αυτή την ιδέα σκέφτηκε το Παλάτι του Buckingham για να τιμήσει τη γαλαζοαίματη και να την... φέρει πιο κοντά στους κοινούς θνητούς.

Η έκθεση ονομάζεται «Fashioning a Reign: 90 Years of Style from The Queen's Wardrobe» και αποστολή της είναι να αφηγηθεί την υπέροχη ζωή της μέσα από 150 συνολικά outfits που σχεδιάστηκαν για ειδικές περιστάσεις, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο έως και σήμερα. 

Το πρώτο μέρος της έκθεσης για την βασίλισσα Ελισάβετ θα εγκαινιαστεί στο παλάτι του Holyroodhouse στο Εδιμβούργο την ημέρα των γενεθλίων της, το δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος θα βρίσκεται στο παλάτι του Buckingham από τις 23 Ιουλίου, ενώ το τρίτο μέρος θα φιλοξενηθεί στο Windsor Castle από τις 17 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι φωτό εδώ - Dailymail.co.uk

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ