Όταν οι Rolling Stones ξαναφτιάχνουν μπλουζ, όλα τα ζευγάρια αγαπιούνται ξανά

Οι «Γερόλυκοι» παραμένουν ακμαίοι και ενεργοί όχι μόνο σε συναυλιακό αλλά και σε δισκογραφικό επίπεδο, καθώς αποκάλυψαν πως ηχογραφούν τραγούδια για το νέο άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 και είναι εμπνευσμένο από τα μπλουζ.
 

Εντεκα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του τελευταίου στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο «A Bigger Bang», το οποίο συνοδεύτηκε από μια εξαιρετικά επιτυχημένη τριετή παγκόσμια περιοδεία, γι' αυτό και τα νέα για την επιστροφή τους στο στούντιο ενθουσίασαν τους απανταχού θαυμαστές τους.

Την είδηση ανακοίνωσε πρώτος ο Ρόνι Γουντ, ο οποίος μάλιστα έδωσε και λεπτομέρειες σχετικά το μουσικό ύφος του δίσκου.

«Γράψαμε 11 κομμάτια μέσα σε δύο μέρες. Ετσι απλά. Ηταν έκπληξη και για εμάς τους ίδιους. Μακάρι να μπορούσα να σας τα παίξω τώρα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτά» δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως το άλμπουμ θα περιλαμβάνει καινούργια κομμάτια και κάποιες διασκευές κλασικών μπλουζ των θρυλικών Little Walter και Howlin' Wolf.


«Είναι τρομακτικό το πόσο αυθεντικά ακούγονται. Δεν ξοδέψαμε χρόνο να κάνουμε πρόβες και τέτοια. Απλώς επιλέξαμε ένα κομμάτι και όλα δούλεψαν πολύ καλά. Ηταν σαν να λέμε: Αυτό κάνουν οι Stones. Παίζουμε μπλουζ» κατέληξε.

«Ακούγονται πολύ καλά. Ηχογραφήσαμε κάποια κομμάτια πριν από τα Χριστούγεννα» παραδέχτηκε ο Μικ Τζάγκερ, ενώ ο Κιθ Ρίτσαρντς επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας: «Πράγματι, αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε στο στούντιο και ηχογραφούμε νέο υλικό». «Είναι πολύ εύκολο και ελεύθερο όλο αυτό. Ο Κιθ παίζει το ίδιο τώρα όπως πάντα. Κάθεται εκεί και παίζει ένα τραγούδι κι αν κάτι του έρθει ξαφνικά στο μυαλό, θα το προσθέσει στο κομμάτι» λέει ο Τσάρλι Γουότς περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στο στούντιο.


Η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ τους εξάλλου ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε πολύ στα προχθεσινά εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης-αφιέρωμα στο θρυλικό γκρουπ που φιλοξενείται στη φημισμένη Saachi Gallery του Λονδίνου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αντίστοιχη έκθεση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζει την πολύχρονη καριέρα των Rolling Stones μέσα από συνολικά 500 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων κοστούμια, προσωπική αλληλογραφία, ημερολόγια, μουσικά όργανα κ.ά.

Το «παρών» στα λαμπερά εγκαίνια έδωσαν όλα τα μέλη της μπάντας, τα οποία δεν προλάβαιναν να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ τους. Πιο αποκαλυπτικός ήταν ο Ρόνι Γουντ, ενώ οι υπόλοιποι προτίμησαν να κρατήσουν το στόμα τους ερμητικά κλειστό εξάπτοντας τη φαντασία του κοινού τους.


Η σχέση των Rolling Stones με τα μπλουζ είναι ιδιαίτερη, καθώς στα πρώτα τους βήματα, στις αρχές της δεκαετίας του '60, ξεκίνησαν ως μια μπλουζ μπάντα. Από τότε μέχρι σήμερα, περισσότερο από μισό αιώνα μετά, το γκρουπ διέγραψε μια λαμπρή καριέρα, ηχογράφησε περισσότερα από 55 άλμπουμ, τα οποία έχουν πουλήσει 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και μονοπώλησαν την κορυφή των τσαρτ, περιόδευσαν σε ολόκληρο τον κόσμο δίνοντας μεγαλειώδεις συναυλίες που έκαναν ρεκόρ εισπράξεων, απέσπασαν αμέτρητα βραβεία, εισήχθηκαν στο Rock & Roll Hall of Fame.

Με δυο λόγια... έγραψαν Ιστορία. Μια Ιστορία η οποία συνεχίζει να γράφεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ